Bolu'da, yenilenen Necip Fazıl Kültür Merkezi açıldı

Bolu Belediyesi tarafından baştan aşağı yenilenen Necip Fazıl Kültür Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. 6. Uluslararası Beyaz Et Festivali kapsamında yapılan kültür merkezinin açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu'da katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 23:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılış töreninde bir konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, il nüfusu 17 bin kişi iken yapılan Necip Fazıl Kültür Merkezi'nin her şeyini elden geçirdiklerini belirterek şunları söyledi: "Burayı ilk yapan Belediye Başkanımız Muzaffer Işın'ı da rahmetle anıyorum. Bu bina onun yaptığı günden bugüne kadar boya ve badana dışında herhangi bir faklılık görmemişti. Biz şu anda burayı son derece modern bir şekilde yeniden tasarladık ve adını da Necip Fazıl Kültür Merkezi koyduk." dedi.

Bu binadan 40 yıl sonra kendisinden önce Karaçayır'da başka bir düğün salonu inşaatına başlandığını anlatan Başkan Alaaddin Yılmaz şunları söyledi: "Benden 2 önceki belediye başkanı zamanında projesi hazırlandı ama benden önceki belediye başkanı döneminde bu inşaat bitirilemedi. Ben 2 belediye başkanının bitiremediği işi bitirdim. Yeni nikah salonu 350 - 400 kişilikti. Birşeye dikkatinizi çekmek isterim. Muzaffer Işın Başkan Bolu 17 bin kişilik nüfusa sahipken, 400 kişilik düğün salonu yaparken, benden önceki belediye başkanları Bolu nüfusu 80 bine dayanmasına rağmen yine 400 kişilik salon planlamışlardır. Ufuk farkını görmeniz açısından söylüyorum. Ben buradaki vizyon eksikliğini Atatürk Orman Parkı'na 2 bin kişilik yemekli düğün salonu yaparak kapattım. Bizim yaptığımız düğün salonunun bahçesini kullanırsanız değil 1000, 10 bin kişiye kadar düğün yapabilirsiniz. Böyle bir düğün salonuna ancak Ankara ve İstanbul'da ulaşabilirsiniz." diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ise Bolu'da iki dönemdir Belediye Başkanlığı yapan Alaaddin Yılmaz'ın çalışmalarını yerinde gördüğünü belirterek, " Başta Belediye Başkanımız olmak üzere bu çalışmalarda emeği geçen herkesi tebrik ediyor ve hepsine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Necip Fazıl Kültür Merkezi'nin açılış kurdelesi kesildi ve sergi salonunda açılan 'Bolu Belediyesi Sanat Eserleri Koleksiyonu' gezildi. Daha sonra Bolu Belediyesi Halk Dansları Ekibi, Armelit Halk Dansları Ekibi, Romanya, Bulgaristan ve Makedonya'dan gelen yabancı halk dansları ekipleri tarafından açılışa katılanlara dans gösterileri sunuldu. İzleyicilerden büyük alkış alan yerli ve yabancı halk dansları toplulukları, gösterilerin ardından protokol üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber