'Belediye başkanı olmaktan utanç duyuyorum'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2005 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl'ün Kiğı İlçe Belediye Başkanı Coşkun Güven, vatandaşlara hizmet edememenin sıkıntısını yaşadığını belirterek, "Belediye başkanı olmaktan utanç duyuyorum" dedi.

Bingöl'de Hükümet Konağı arkasındaki özel bir sitede basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Halk Parti'li (CHP) Belediye Başkanı Güven, yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Cumhuriyet öncesi Erzurum Beylerbeyliği Sancağı olan ve 1936 yılında Bingöl'ün il statüsüne kavuşmasının ardından buraya bağlanan Kiğı İlçesi'ne, hükümetin, milletvekillerinin ve Bingöl'ün sırt çevirdiğini ve hiçbir hizmet gelmediğini iddia etti. Kendi ilinden ilçesine gidememenin burukluğunu yaşadığını ifade eden Güven, Bingöl'den Kiğı'ya gitmek için Elazığ'ın Karakoçan İlçesi güzergahını kullanmak zorunda kaldıklarını kaydetti.

Yaşadıkları sorunların çözümü için Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenen Güven, bir an önce Kiğı'ya sahip çıkılmasını istedi. Kiğı'da yol, su, eğitim ve sağlık sorunlarının her geçen gün arttığını ve bunları çözmek için hiçbir yerden yardım alamadıklarını ileri süren Güven konuşmasına şöyle devam etti:

"Halkın bana verdiği belediye başkanlığı yetkisini kullanamıyorum. 1999 yılından sonra kendi ilimden ilçeme gidemiyorum. Elazığ üzerinden ilçeme gitmek zorunda kalıyorum. Bakın kışa giriyoruz, ilçemin yolu yok. Kiğı Belediye Başkanı olarak başkanlık yapmaktan, şu rozeti ve kravatı takmaktan utanıyorum. Bingöl milletvekilleri, Kiğı İlçesi'nin yollarının onarımı için 5 trilyon lira para ayrıldığını söyledi; ama bugüne kadar hiçbir gelişme olmadı. Bu para nereye gitti merak ediyorum. Sayın başbakana sesleniyorum, çevrenizdeki insanlar sizi yanıltıyor. Çevrenizdeki insanlar size buralarını toz pembe gösteriyor. Yollarımız berbat, kış olacak, yine hastalarımızı kızaklarla taşıyacağız. Bugüne kadar ilçeme daha iyi hizmet edebilmek için Ankara'ya gönderdiğim hiçbir yazıma cevap alamadım. Hükümetin ve Bingöl'ün bize hizmette sırt çevirmesi beni isyan ettirdi. Bir belediye başkanı olarak ilçeme hizmet veremiyorum. İlçemde yol, su, elektrik, eğitim ve sağlık hizmetleri yapılmadığından dolayı hükümetin bize sırt çevirdiğine inanıyor ve bundan da utanç duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum. Sayın cumhurbaşkanım, buradaki insanların çektiği sıkıntıları görmek için lütfen Kiğı İlçesi'ni ziyarete geliniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber