Sokaktaki çocukları spora kazandırmak için ortak çalışma

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sokaktaki çocukları spora kazandırmak ortak çalışma kararı aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2012 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Öncül'ün bir otelde verdiği yemeğe katılan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir ve beraberindeki çok sayıda antrenörle sokaktaki çocukları nasıl spora kazandıracakları ile ilgili görüşmeler yapıldı. Yemek sonrası yapılan toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Öncil, ?Geçtiğimiz günlerde Vanlı olan kızımız Nur Tatar ile sözlerime başlamak istiyorum. Londra'da elde ettiği başarıyı Van'a gelip buradaki vatandaşlarıyla da paylaşacağını öğrendiğim zaman çok heyecanlanmıştım. O günün gelmesini heyecanla bekliyor, Nur Tatar'ı Havaalanında karşılamak ve elde ettiği başarıyı onunla birlikte yaşamak istiyordum. Kendisinin Tokatlı olduğunu ve 13 yıldır Van'da olduğunu bu nedenle kendini artık bir Vanlıdan farkı olmadığına inandığını dile getirdi. Nur Tatar'ın başarısında bana da söz hakkı verilmiş olsaydı ?Bakın Van'dan da sporcu çıkıyor' derdim. Bizim bu mutluluk verici olayı örnek alarak bir çalışma yapma kararı aldık. Sokakta çocukları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa bir çalışma yaparak Van'a ve Türkiye'ye kazandırmak istiyoruz? dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir ise konuşmasında ?Öncelikle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal beye ve ekibine teşekkür ederim. Böyle güzel bir projeyi hayata geçirmek için bir araya geldik. Daha önce bu konuda bir çok çalışmalarımız oldu. Yapmış olduğumuz çalışmalarda verim aldığımızı söyleyebilirim. Sokaktaki çocuğa elinizi uzatırsanız onun size daha fazla vefa gösterdiğini görürsünüz. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğün de spora katkı vermek için hiçbir eksiği olmadığını sadece antrenör arkadaşlarımızın belirtilen yerde gidip gençlerle ilgilenmeleri yeterli olacaktır. Her iki Bakanlığın bu konu üzerine protokol yaptığını ancak bu tür işler protokol yapmakla olmaz bize de burada büyük görevler düşüyor bunu başarmak için de inanmak en önemli unsurdur. Biz inanmazsak sporcuları inandırmamız mümkün olmaz. Biz bu işin üzerine azimle gideceğimizden hiç kimsenin şüphesinin olmamasını istiyorum. Ünal beyin de söylediği gibi çocukların ezberini bozmalıyız. Ayrıca sporcularımızı Van'a ve Türkiye'ye kazandırmak için hiçbir engelimizin olmadığını söylemek istiyorum? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber