Kaz Dağları'ndaki yangında iş makinesi devrildi

Kaz Dağları'nın (İDA) alt kısmını içine alan Balıkesir'in Havran ilçesinde çıkan orman yangını hala kontrol altına alınamazken, yangına müdahale eden bir iş makinesi devrildi ve bazı itfaiye erleri ile köylüler dumandan zehirlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ın da bölgede bulunduğu orman yangınında şu ana kadar yaklaşık 250 hektar alanın yandığı öğrenildi. Fıstık çamı, Karaçam ormanları, üzüm bağları, köylülere ait sebze ve meyve bahçeleri ile Zeytinlik arazilerin yer aldığı yangına müdahalede bulunan bir iş makinesinin devrildiği öğrenildi. İş makinesi, yoğun uğraşlar neticesinde başka bir iş makinesi tarafından devrildiği yerden çıkartılarak taşıyıcı tıra yüklendi. Bu arada, yangına müdahale eden bazı itfaiye erleri ile Tepeoba Köyü ve bazı Havran ilçesi sakinlerinin yoğun duman nedeniyle zehirlenerek bölgedeki hastanelere götürüldükleri öğrenildi. Aşırı rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamayan yangın, tehdit ettiği Tepeoba Köyü'nden uzaklaşırken, Havran ilçesi istikametine doğru ilerliyor.

Tepeoba Köyü'nde kesilen elektriklerin yeniden verilmesiyle birlikte evlerinden uzaklaşan bazı köy sakinleri yeniden evlerine girmeye başladı. Ormanda yaşayan çok sayıda hayvanın yanarak öldüğü söylenirken, çok sayıda hayvan da dumandan etkilendi. AFAD ve 112 sağlık ekipleri bölgede olası bir duruma karşı hazır bekletiliyor.

100'ün üzerinde arazöz ve 10'dan fazla iş makinesi ile müdahale edilen yangına, Bursa, İzmir ve Çanakkale illerinden de destek ekipler gelmeye devam ediyor. Yangının sabaha kadar devam etmesi durumunda uçak ve helikopterlerin sabahın ilk ışıklarından itibaren tekrar söndürme çalışmalarına katılacağını söylendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber