Öğretmenlerden atanamamaya eylem

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP), ataması yapılmayan öğretmen için basın açıklaması yaparak ağızlarına yapıştırdıkları siyah bantlarla susma eylemi gerçekleştirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrasi Parkı önünde yapılan basın açıklamasına, Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu üyeleri ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Adıyaman İl Başkanı Mehmet Varol katıldı.

Platform adına konuşan Emine Şahin, son 9 yılda öğretmenlik gibi saygın bir mesleğin sistem yanlışlıkları yüzünden ve siyasi malzeme olarak kullanılmasından dolayı günden güne ne hale geldiğine şahit olduklarını belirterek "Bugün biz öğretmenlerin sorunları sadece atamalarla sınırlı kalmamış atandıktan sonrada çilenin bir ömür boyu bitmeyeceği bir hal almıştır. Son günlerde eş durumu tayinlerinde yapılan değişiklerle öğretmenlerin hayatlarının basitleştirildiğini anlatmaktayız. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına ramak kala hâla yeni sistem eğitim öğretimden sorumlu kişilerin bile kafasında çözüme kavuşmamış hatta bazı bölgelerde yeni sistem başlamadan çökmüş, veliler sadece adını bilmekle yeterli kalmış kısacası dağ gibi sorunlarla bilinmezlikler içinde her şey açıklığa kavuşmayı beklemektedir? dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından AYÖP üyeleri ağızlarına yapıştırdıkları siyah bantlarla susma ve oturma eylemi gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber