Adli Tıp'ta acı bekleyiş sürüyor

Afyonkarahisar'daki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden 24'ünün kimliklerinin tespit çalışmaları Ankara Adli Tıp Kurumu'nda sürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 21:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Adli Tıp Kurumu'nda acı bekleyiş devam ediyor. Bir yandan şehit ailelerinden alınan kan ve DNA örnekleri, ceset parçalarıyla eşleştirilmeye çalışılırken diğer yandan Afyon'da ulaşılan şehitlerin cesetleri Ankara'ya getiriliyor. Daha önce yapılan ilk açıklamada, DNA eşleştirmelerinin en geç pazar gününe kadar tamamlanacağı bildirilmişti ancak yoğun çalışmalara rağmen tespit işlemleri halen bitirilemedi. Adli tıp uzmanları 24 saat vardiyalı olarak çalışmalarını sürdürürken çalışmaların çarşamba gününe kadar sürebileceği kaydedildi.

ŞEHİT YAKINLARINA BAŞBAKAN'IN AÇIKLAMALARI İLETİLDİ

Şehit yakınlarına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamalara iletildi. Başbakan Afyonkarahisar'daki patlamaya ilişkin, ?Henüz kesinleşmiş bir rapor yok. Şu anda çalışmalar devam ediyor. Hala alandaki temizlik çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar oradaki şehitlerimizin bir tanesinin defni gerçekleşti, bunun dışında 19 şehidimizin DNA testleri tamamlandı. Buna rağmen hala bir gelişme olur mu diye, biliyorsunuz oradaki enkazdan hala şehitlerimizin cesetlerine ulaşılıyor ve Ankara'ya ulaştırılıyor. Hepsi tamamlandıktan sonra ailelerine teslim edilecekler. ?Niye teslim edilmiyor?' sorusuna cevap vereyim. Adli makamlar, her şey tamamlanmadan bir adım atarsak daha sonra mezarları açmak gibi bir durumla karşılaşmayalım dediler. Şu anda oradaki yetkililerden başta albay yarbay binbaşı ve astsubay olmak üzere 4 tanesi görevlerinden alınarak başka yerlere tayin edilmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

Şehit yakınları daha sonra yetkililerle görüşerek, Ankara Adli Tıp Kurumu'ndan GATA Misafirhanesi'ne yönlendirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber