Torbalı Halk Eğitim Merkezi bu yıl 12 bin kişiye eğitim verecek

Torbalı İlçe Halk Eğitim Merkezi'nin 2012-2013 eğitim öğretim yılında açmayı planladığı kurslar belli oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 22:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Farklı dallarda toplam 180 kurs açacak olan Halk Eğitim Merkezi kurslarında, 12 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Merkezde asansör arıza ve bakımından avcılık eğitimi, aşçılık, baklavacılık, baba eğitimi, çiçek düzenleme, emekliliğe uyum, evde basit onarımlar, gül-karanfil-yetiştiriciliği, kantin işletmeciliği, Osmanlı para keseleri, protokol ve görgü kuralları kursuna; sağlıklı beslenmeden süs ağaçları yetiştiriciliği, televizyon muhabirliği ve zeytin ağacı budamaya kadar tam 180 farklı dalda eğitim verilecek.

Konusunda uzman öğreticiler tarafından verilecek derslerin saati kurs çeşidine göre değişiyor. Vatandaşların istekleri doğrultusunda farklı kurslar açmayı düşündüklerini söyleyen Torbalı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Daver, mahalle ve köy muhtarlarının kendilerine kurs açmak için yardımcı olması halinde tüm mahalle ve köylerde kurs açacaklarını da belirtti.

Eğitim verdikleri vatandaş sayısının her geçen yıl arttığını belirten Daver, İŞKUR ile ortaklaşa kurslar da açacaklarını söyledi. Daver, şu bilgileri verdi: "Geçtiğimiz yıl merkezimizde 678 kurs açılmış. Bu kurslarda 7 bin 359 kadın ve 4 bin 425 erkek olmak üzere 11 bin 784 vatandaşa ulaşmışız. Bunlardan kursu tamamlayabilen 10 bin kişiye sertifika verdik. Bu yılki hedefimiz ise kurslara katılım sayısını 12 bin rakamının üzerine çıkmak. Açacağımız iş garantisiz meslek kursları arasında konfeksiyon, kuaförlük, ev yemekleri, hasta bakıcılığı, ev mevruşatı, bilgisayar web tasarımı, bilgisayar sistem kurulum arıza giderme, grafik ve animasyon olmak üzere 8 dalda kurs açacağız. Bu yıl İŞKUR ile ortaklaşa ilk defa kurslar açacağız. İŞKUR günlük 20 lira verecek ve sağlık sigortası yapacak. Halk Eğitim Merkezi ise kurs yeri ve öğreticileri temin edecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber