Erdoğan rastgele vatandaşın telefonlarını aramaya devam ediyor

Haber Giriş : 05 Eylül 2005 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sabahın çok erken ya da gecenin ilerleyen bir saati. Telefonunuz acı acı çalıyor. Aklınızdan binbir türlü düşünce geçiyor. ?Hayırdır inşallah' deyip açıyorsunuz. Çok da yabancı bir ses değil. Duyar duymaz tanıdık gibi geliyor.

Ama günün o saatinde, kafanızda binbir türlü düşünceyle sarılmışsınız telefona, o an çıkaramıyorsunuz sesin sahibini.

BEN DE GEORGE BUSH

?Ben Tayyip Erdoğan' diyor telefondaki tanıdık ses. ?Öyle mi, ben de George Bush...' diyorsunuz içinizden. Karşınızdaki ses devam ediyor:

?Beni aramışsın. Ne oldu ..... sorunun? Halloldu mu?'

?Yahu, gerçekten o galiba...' diye düşünüyorsunuz. Evet, gerçekten de o.

ESKİ ALIŞKANLIĞI

Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan bu yana sürdürdüğü bir alışkanlık bu. Kendisine yardım için başvuran dertli vatandaşlardan bazılarını, kendisi arıyor. Hem de telefon numarasını bizzat çevirerek, aracısız-özel kalemsiz. Sohbet ediyor, dertlerini bir kez de kendilerinden dinliyor, sorununun çözümü konusunda akıl veriyor. Sadece akıl ya da tavsiyeyle çözülemeyecek bir sorunla karşılaştığında da yapabileceği bir şey varsa yapıyor.

ZIPLATAN TELEFON

Sadece vatandaşlar değil, aynı sürpriz telefonlarla bakanlar, bürokratlar, belediye başkanları ve il başkanları da karşılaşıyor.

AKP kulisleri, gecenin ikisinde, üçünde telefonun sesiyle yatağından fırlayan bakan, bürokrat, belediye başkanı öyküleriyle çalkalanıyor.

Hatta, yatarken cep telefonunu kapattığı için ertesi gün hafif yollu azarlanan belediye başkanlarının öyküleri de dillerde dolaşıyor.

CEPLER AÇIK KALSIN

Zaten Erdoğan da iktidarının ilk günlerinde, bakan ve milletvekilleriyle belediye başkanlarının hazır bulunduğu bir toplantıda, bir belediye başkanını gece aradığını, ancak cep telefonu kapalı olduğu için ulaşamadığını belirterek şu uyarıda bulunmuştu:

?Cep telefonlarınızın her zaman açık olması lazım. Size ulaşmak isteyen günün her saati ulaşabilmeli...'

Zaten bu olaydan sonra, AKP'de bakanından önde gelen bürokratlara, belediye başkanlarından il başkanlarına kadar hemen herkes cep telefonlarını 24 saat açık tutmaya başladı.

Öyle ya, Başbakan sizi arayabilir...

Gerçekten benim

BAŞBAKAN Erdoğan'ın yardım için başvuran vatandaşları bizzat geri araması sırasında bazı küçük ?kazalar' da yaşamıyor değil. Aradığı bazı vatandaşlar, içinden geçeni o anki şaşkınlıkla seslendiriveriyor:

?Kardeşim başka işin yok mu sabahın bu saatinde. Dalga mı geçiyorsun, kardeşim. Başbakan'ın başka işi yok da beni mi arayacak bu saatte. Git başkasıyla eğlen...'

Böyle istisnai kazalarda Erdoğan, gerçekten Başbakan olduğuna ikna etmeye çalışıyor şaşkın vatandaşı:

?Yahu, gerçekten benim...'

Hürriyet/Cinnah Fısıltıları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber