Samsun Müftüsü: Hac sabır yeridir, sabırlı olun

Samsun Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Hac seminerleri' yoğun katılım nedeniyle Abdullah Paşa Camii'nde yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konferansta konuşan Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, hacı adaylarının hac sırasında çok sabırlı olmaları gerektiğini hatırlatarak şöyle konuştu: "Hacta yapılan iyilik ve kötülükler misliyle sevap ya da günah olarak yazılır. Bu nedenle herkes kendisine orada daha fazla hakim olmalıdır. Hac sabır yeridir. Arafat sabır yeridir. Hac sırasında sabırlı olacaksınız. Dilinizi kötü kelimelerden uzak tutacaksınız. Hacca gitmeden önce herkesle helalleşeceksiniz.?

Hac kelimesinin 'tekrar tekrar gelinen yer' anlamına geldiğini belirten Öztürk konuşmasını şöyle sürdürdü, "Mekke Allah'ü Tela'nın bol bol sembollerinin bulunduğu yerdir. Hac da tavaf yapılır, Kabe tavaf edilir. Kâbe, Allah'ın evidir orada zikredilir. İbrahim Peygamberin ibadetidir hac. Biz onun için hac yaparız. Yedi defa tavaf ederiz. Yedi sonsuzluğu ifade eder. Allah'ın evinde dönmek Allah için dönmek anlamına gelir. Sonra Sefa ile Merve arsında gider geliriz. Hacer annemiz orada gidip geldiği için bunu yaparız. Onun o açlığını ve susuzluğunu hissederiz. Dünyadaki açları ve susuzları böylece anlamış oluruz. Hac ve hac bölgeleri Allah'ın sembollerindendir. İhram ahirete kefenle gireceğimiz anlamına gelir. Bütün dünyalığı dünyada bırakırsınız anlamına gelir."

Konferansa katılan hacı adayı Selahattin Söyler, hacca gidecek olması nedeniyle mutlu olduğunu belirterek, "Rabbim inşallah hayırlısı ile gidip dönmeyi nasip eder." dedi.

Selahattin Söyler'in eşi Menekşe Söyler ise ?Çok heyecanlıyım çok duyguluyum. Üç seneden beri bekliyordum. Allah'ım herkese nasip etsin. Evimden çocuklarımdan ayrı kalacağım ama oranın aşkı başka. Hacca gitme fırsatı olupta gitmeyenlere geç kalmamalaını tavsiye ederim.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber