OMÜ, Samsun 2019 Eğitim Vizyonu Projesi'ne destek vermeye devam edecek

Samsun İl Milli Eğitim Müdür Dr. Mustafa Cora 'Samsun 2019 eğitim vizyonu projesi'ne destek veren Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan'ı makamında ziyaret ederek teşekkür etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Valiliği, OMÜ, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi işbirliğiyle 2010 yılında başlayıp Ocak 2012'de Samsun Eğitim Şurası ile birinci aşaması biten ?Samsun 2019 eğitim vizyonu projesi? analiz sonuçlarının yayınlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Cora, projenin kurumlar arası işbirliğinin en güzel örneği olduğunu söyledi. Bu problemlerin çözümü için çalıştıklarını da hatırlatan Cora, her bir ilçe ile ilgili olarak, idareciler ve müfettişlerin de içinde bulunduğu birer 'çalışma grubu' oluşturduklarını, üniversitenin yardım edebileceği konularda kurumlar arası işbirliğini geliştireceklerini vurguladı. Mustafa Cora ayrıca, her bir ilçenin, hatta her bir okulun kendi içinde farklı farklı sorunlarının olduğunu ve bu sorunların çoğunun yerinde çözülebilecek sorunlar olduğunu, küçük bir iyileşmenin bile eğitsel olarak büyük sonuçlarının olabileceğini belirtti. Projenin geldiği nokta ve bundan sonraki adımlar hakkında bilgi veren proje yürütücüleri Yrd. Doç. Dr. Yakup Keskin ve Yrd. Doç. Dr. İsmail Gelen, projenin planlandığı gibi ve çok başarılı bir şekilde yürütüldüğünü dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, projenin bundan sonraki aşamaları için tam destek vereceklerini de açıkladılar.

Ziyaretin sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan'a Samsun Olgunlaşma Enstitüsü öğrencilerinin yaptığı Osmanlı dönemine ait İznik çinisi bir tablo hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber