Selçuklu İl Halk Sağlığı Laboratuvarı'nın temeli atıldı

Konya'nın merkez ilçesi Selçuklu'da belediye tarafından yaptırılacak İl Halk Sağlığı Laboratuvarı'nın temeli törenle atıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Mahallesi'nde yaptırılacak laboratuvarın temel atma töreninde konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçede çöp konteynerlerini yer altına almaya başladıklarını, bunun hem temizlik giderlerini azalttığını, hem önleyici bir sağlık hizmeti olduğunu söyledi. Başkan Altay, bu sayede önemli ölçüde tasarruf sağlandığına değinerek, ?Bu şehri temiz tutuyoruz ama ayda 1.5 milyon TL harcıyoruz. Şu ana kadar 300 konteyner yer altına alındı. Toplamda 500 konteyner yer altına alınacak ve bu yıl ihalesi yapılan bin konteynerle birlikte Selçuklu modern bir çöp toplama sistemine kavuşmuş olacak." dedi.

Yatırımların bir planlama dahilinde yapıldığını, İl Halk Sağlığı Laboratuvarı'nın büyük bir projenin ilk ayağı olduğunu dile getiren Başkan Altay, ilçeye bir de Selçuklu'ya yakışır bir iş hastanesi kazandıracaklarını söyledi. Törene katılan İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci de yapılacak merkezde halk sağlının yanı sıra 2 laboratuvarın daha hizmet vereceğini söyledi.

Konuşmaların ardından, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday'ın yaptığı dua ile inşaata harç döküldü. Bin 775 metrekare alan üzerine yapılacak Sakarya İl Halk Sağlığı Laboratuvarı 2,7 milyon TL'ye mal olacak ve 210 günde tamamlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber