Keçiborlu MYO'da öğrenci sayısı bin 500'e yaklaştı

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Keçiborlu Meslek Yüksekokulu (MYO) bu yıl açılan yeni bölümleriyle birlikte yaklaşık bin 500 öğrencisiyle eğitim verecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Keçiborlu MYO'ya bu yıl yeni kayıt yaptıran öğrencilerle birlikte öğrenci sayısının bin 500'e yaklaştığını ifade eden MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Reşit Usal, "1994 yılında 63 öğrencisi ile eğitim öğretime başlayan Yüksekokulumuz, bu yıl yeni açılan bölümlerimiz ile birlikte birinci öğretimde 11, ikinci öğretimde ise 6 program ile eğitim verecektir." dedi.

İlçe halkının katkılarıyla öğrencilerin barınma sorunu bulunmadığını belirten Usal, "Yüksekokulumuza çok yakın öğrenci pansiyonları mevcut. Kapsamlı atölye ve laboratuvar imkanları bulunan Yüksekokulumuz, yerel yönetimin, sivil toplum kuruluşlarının ve özellikle Keçiborlu Eğitimi Geliştirme ve Yaşatma Derneği'nin desteği ile donanımlı Mekatronik, Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Atölyelerine kavuşmuştur. Yüksekokulumuz dikey geçiş sınavlarında bölgede en başarılı Yüksekokul. Son 4 yılda Yüksekokulumuzdan dikey geçiş sınavı ile fakültelere kazandırdığımız öğrenci sayısı 200'e yaklaşmıştır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber