Batman'da 175 kişilik işe bin 640 kişi başvurdu

İş Kurun uyguladığı Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğüne geçici 175 personelin ataması yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 3.5 ay geçici süreyle çalıştırılmak üzere işe alınacak 175 kişilik temizlik işi için bin 640 kişi başvurdu.

Batman Milli Eğitim Müdürlüğü ve İşkur işbirliği ile okullarda 3 aylık geçici süreyle çalıştırılmak üzere 175 personel aldı.3 aylık geçici iş için bin 640 kişi başvurdu. İl genelinde çeşitli okullarda temizlikçi olarak çalıştırılacak kişiler, Batman lisesinde yapılan kura çekimi ile tespit edildi. Noter huzurunda yapılan kura çekimine 1640 kişi ve bunların yakınları da hazır bulundu. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri yeni personelin göreve başlaması ile okulların temizliğin daha sağlıklı bir şekilde yapılacağını söyledi. Kuraya katılan Hanefi Baran isimli vatandaş, kuradan isimin çıkmasını istediğini ve yıllardır işsiz olduğunu belirterek "Bize iş imkanı doğdu heyecandan sabahın ilk ışıklarıyla buraya geldim güneşte bekliyoruz. İnşallah kuradan çıkarım. Bu iş için 9 ay dendi sonradan 3.5 aya indirildi. Hevesimiz kursağımızda kaldı" dediler. - Batman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber