İkram vurgunu: THY uçaklarında kaçak et ve çöpe atılmış kraker veriliyor

Haber Giriş : 07 Eylül 2005 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

THY uçaklarında ikram skandalı... Müfettişler, ikram hizmetlerini üstlenen USAŞ firmasını mercek altına alındı. Müfettişlerin hazırladığı rapor korkunç. Rapora göre USAŞ, yolculara kapalı su yerine çeşme suyu verdi. Brezilya ve Uruguay gibi Güney Amerika ülkelerinden, yasak olmasına rağmen kırmızı et getirip bunu yemeklerde kullandı. Markasız ve mevzuata aykırı üretilen tereyağlarını yedirdi. Üstelik bunları da değerinin çok üzerinde bir bedelle THY'ye fatura etti. Sağlıksız gıda bir yana, THY bu yolla 2.5 trilyon lira zarara uğratıldı.

İddialar yenilir gibi değil
Raporda daha neler neler var... USAŞ için 1988 yılından bu yana hiç bir teftiş yapılmamış. Teknik şartnameye göre hijyen kurallarına hiç uyulmamış. Firma, yurtdışından getirdiği etleri, THY yetkililerine bildirmesine rağmen hiçbir önlem alınmamış. İkram hizmetlerinin fiyatları, pek çok gelişmiş ülkede olduğundan daha yüksek tutulmuş. Personel kıyafetleri ile üretim sırasında kullanılan çamaşırlar, USAŞ firmasına fahiş fiyata yıkatılmış...

Soruşturma açıldı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, USAŞ yetkilileri hakkında, THY'yi zarara uğrattıkları gerekçesiyle soruşturma başlattı. Ayrıca sağlıksız gıda iddialarını incelemeye aldı. İstanbul Tüketiciler Birliği de, müfettiş raporunu delil göstererek mahkemeye başvurdu. Tüketici sağlığını ve güvenliğini tehlikeye atan THY ile USAŞ firmaları yetkililerinin cezalandırılmasını talep etti. Suçlamaları kabul etmeyen USAŞ firması ise, "Hazırlanan raporu kabul etmemiz mümkün değil. Aldığımız gıdaların belgeleri var. Fiyatlar ise serbest piyasaya göre belirleniyor" diyerek kendilerini savundu.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber