Lara Koleji'nden Türkiye'ye örnek sınıf

Özel Nevşehir Lara Koleji, yeni eğitim öğretim yılına oryantasyon programı ile başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul girişinde palyaçolar ve balonlarla karşılanan öğrencilerin ilk hafta heyecanı sevince dönüştü. Veliler, okul idaresi tarafından düzenlenen ve hafta boyu her gün yapılan program sayesinde diğer öğrenci velileri ile tanışma fırsatı buldu.

Özellikle son zamanlarda tartışılan 4+4+4 eğitim sistemi ve 60-66 aylık çocukların okula nasıl uyum sağlayacağı konularında velilere seminer verildi. Lara Koleji, 60-66 aylık 1. sınıf öğrencilerine özel ve Türkiye'de ilk defa uygulanan sınıf ortamı oluşturdu. Özel sınıfta çocukların ana okulu atmosferini yaşamaları için yerler halı ile donatıldı. Sıralar küçük öğrencilere özel sipariş verildi. Akıllı tahta ve lavabo boyları 60 aylık çocukların rahatlıkla kullanabileceği hale getirildi. Ayakkabılarını çıkararak sınıfa giren öğrencilerin yerde oyun oynamamaları dikkat çekti.

Özel Lara Koleji Müdürü Ulaş İnönü, öğrencilerin yaş gruplarına göre 1. sınıfların belirlendiğini ve 4+4+4 sistemine hazırlık adına okulun yapmış olduğu farklılıkları anlattı.

İnönü, ?Okulumuzda Türkiye'ye örnek olabilecek özel bir sınıf oluşturuldu. Öğrencilerin yaşlarına uygun özel sıralar ve akıllı tahta sayesinde ergonomik ve teknolojik altyapı hazırlanmış oldu. Lara Koleji olarak, yaz boyunca 4+4+4 eğitim sistemine hazırlık yaptık ve sistemi, öğrencilerimizin lehine nasıl kullanabileceğimiz üzerine çalıştık. Şimdi de bunun meyvelerini topluyoruz. Nevşehirli velilerimizin, kayıtlarımıza göstermiş olduğu ilgiden son derece memnunuz.? dedi.

Oryantasyon programı boyunca öğrencilere sinema izletimi, palyaço gösterileri, kağıt helvalı dondurma ikramı, mangal partisi gibi eğlenceli etkinlikler yapıldı. Lara Koleji'nin düzenlemiş olduğu oryantasyon programı sayesinde minik öğrenciler, eğitim öğretim yılına mutlu bir şekilde başlangıç yapmış oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber