'Ben yapmadım' dedi tutuklandı

Bursa'da kendisini emniyet müdürü olarak tanıtan dolandırıcının gönderdiği parayı çekmeye giden zanlı tutuklandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çıkarıldığı mahkemede, "Ben kendim polise haber verdim. Asıl ben dolandırıldım" diyen zanlıya inanmayan hakim şahsın tutuklanmasına karar verdi.

Edinilen bilgiye göre, kendisini emniyet müdürü olarak tanıtan kimliği belirsiz bir kişi, telefonla aradığı Bedrettin T.'ye "Hesabın Gaziantep'te patlama olayını gerçekleştiren terör örgütünün eline geçti" diyerek bu kişilerin yakalanması için 21 bin lira para yatırmasını söyledi. İstanbul'da ikamet eden ve paniğe kapılan Bedrettin T., kontör dolandırıcısının yönlendirmesiyle Hüseyin I.'nın hesabına 21 bin lira yatırdı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Bedrettin T.'nin müracaatı üzerine olayla ilgili soruşturma başlatan polis, paranın Bursa'dan çekildiğini belirledi. Harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, parayı çektiği belirlenen Hüseyin I.'yı yakalayarak gözaltına aldı.

Emniyete verdiği ifadesinde parayı başkasına verdiğini belirten Hüseyin I., tuzağa düşürüldüğünü söyledi. Emniyette ifadesi tamamlanan Hüseyin I. adliyeye sevk edilirken, "Tuzağa düşürüldüm, ben kendim geldim teslim oldum. Suçum yok" diye bağırdı. Uzun süre direnen zanlıyı polis ekipleri sakinleştirdi. Israrla tuzağa düşürüldüğünü öne süren zanlı, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü ve GSM firmaları vatandaşların cep telefonlarına uyarı SMS'leri atarak, kendilerini "cumhuriyet savcısı, emniyet müdürü" gibi kamu görevlisi olarak tanıtarak vatandaşları mağdur eden kontör dolandırıcılarına karşı tedbirli olmaları isteniyor. Emniyet yetkilileri, yapılan tüm uyarılara rağmen özellikle 10 masum vatandaşın hayatını kaybettiği Gaziantep'teki bombalı saldırı sonrası kendilerini savcı, polis gibi kamu görevlisi olarak tanıtan dolandırıcıların aradıkları vatandaşları "Adınız Gaziantep'teki saldırıda kullanıldı" gibi asılsız bilgilerle mağdur ettiklerini dile getirdi. - Bursa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber