Batman'da 2 bin 500 çocuk 'Daha güzel yarınlar' projesinden yararlandı

Batman'da uygulanan 'Daha güzel yarınlar' projesinin bu yıl ki etabı, 'çocuk oyunlar ligi' final maçıyla son buldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

. Protokolle birlikte 'mendil kapma' yarışını izleyen Vali Yılmaz Arslan, kazanan takıma hem ödülünü verdi hemde birlikte fotoğraf çektirdi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün SODES kapsamında hazırladığı ve kenar semtlerde yaşayan 2 bin 500 çocuğun yararlandığı projenin kapanış töreni Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Batman'ın kenar mahallelerinde yaşayan 2 Bin 500 öğrenciye yönelik 75. Yıl Toplum Merkezi, Anadolu Kalkınma Vakfı Toplum Merkezi, Çağdaş Yaşam Toplum Merkezi, Özel İdare Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi ve Çocuk Gençlik Merkezi olmak üzere 6 merkezde 150 öğretmenin katılımı ile yaz kursları düzenlendi. Bu kurslarda satranç, masa tenisi, badminton, halk oyunları, mendil kapmaca oyunu, seksek oyunu, matematik, fen bilgisi, Türkçe, sosyal bilgiler, rehberlik, basketbol, futbol, voleybol gibi kurslar verildi. Bu kursların yanı sinema, bowling oyunları ve piknik etkinlikleri düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Erhan Güngör, proje hakkında bilgi verdi. 6 merkezde 150 öğretmenin katılımı ile sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlendiğini belirten Güngör şunları ifade etti: ?Yarınımızın neşesi aydınlık geleceğimizin teminatı çocuklarımızın gelişimini destelemek için 6 merkezde 150 öğretmenin katılımı ile değişik branşlarda kurslar düzenledik. Daha güzel yarınlar projesi kursları ve gezi faaliyetleri ile uygulanan önemli bir sosyal destek programlarından birisidir. 'Daha güzel yarınlar' projesinde bu yıl bir ilk yaşandı. Ülkemizde bir ilk olan çocuk oyunları konfederasyonu katkılarıyla projemizde çocuk oyunları ligi düzenlendi. Bu ligin final maçını da sizlerle birlikte izleyeceğiz. Çocuk Oyunları Konfederasyonu Başkanı Oktay Yerlikaya, programımıza bizzat iştirak etmiş programa katılarak bizleri ziyadesiyle sevindirmiştir.?

Batman Valisi Yılmaz Arslan ile kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin de katıldığı törende, öğrencilerden oluşan iki takımın 'mendil kapma' oyunu beğeniyle izlendi. Oyunda birinci gelen takıma hediyelerini veren Vali Arslan daha sonra öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Mağlup olan takıma ise teselli hediyelerini Çocuk Oyunları Konfederasyon Başkanı Oktay Yerlikaya verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber