Afyonkarahisar'daki patlamada zarar görenlere paraları ödenmeye başlandı

Afyonkarahisar'da Şehit Mete Saraç Kışlası'nda 5 Eylül'de meydana gelen patlamada evleri hasar görenlere paraları ödenmeye başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Patlamanın tesiriyle Ataköy ve Kışlacık köylerinde konut, iş yeri, araç ve okullarda hasar meydana gelmişti. Başbakanlık tarafından acil olarak bölgede hasarların karşılanmasına yönelik olarak gönderilen 500 bin lira vatandaşların hesaplarına yatırıldı.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, olaydan sonra hasar tespit çalışmalarına başlandığını söyledi. Balkanlıoğlu, ?Ataköy'de 165, Kışlacık köyünde 71 olmak toplam 236 adet hasar tespiti yapıldı. Yine Ataköy'de 14, Kışlacık Köyü'nde 2 olmak üzere 16 araç hasar gördü. Bunun dışında meyve ağaçları, traktör gibi tarım aletlerinde de küçük zararlar meydana geldi. Bunlarında tespiti yapıldı. Hak sahipleri belirlendi. Tespit edilen hasarların karşılığı olan rakamlar Ziraat Bankası'na yatırıldı.? dedi.

Vatandaşların paralarını almaya başladığını ifade eden Balkanlıoğlu, vatandaşlardan gelen itirazlarında tekrar inceleme yapılarak değerlendirileceğini anlattı. İrfan Balkanlıoğlu, patlamada zarar gören okul, cami, köy muhtarlığı gibi binalarının da hasarları tespitlerinin yapıldığını, kısa sürede tamiri, bakımlarının yapılacağını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber