5 ilde düzenlenen silahlı suç örgütü operasyonunda 8 kişi tutuklandı

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nün 5 ilde silahlı suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda adliyeye sevk edilen 16 kişiden 8'i tutuklandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın silahlı suç örgütüne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgüt elemanlarını 1 yıl boyunca takip etti.

Teknik ve fiziki takibin ardından örgüte yönelik Sakarya, İstanbul, Antalya, Muğla ve Düzce'de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. 22 kişinin gözaltına alındığı operasyonda şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, 15 ruhsatsız tabanca, bu silahlara ait mermiler ile çek ve senetler ele geçirildi.

Sakarya merkezli suç örgütünün "adam yaralama", "adam kaçırma", "tefecilik", "çek senet tahsilatı", "iş yeri kurşunlama" ve "tehdit" suçlarına karıştıkları öne sürüldü.

Gözaltına alınanlardan 6 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Diğer 16 kişi ise adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 8'i tutuklandı. Diğer 8 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber