Avukatlardan 1 ay süre ile 'alkış' eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2005 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Barosu'na üye bir grup avukat, "yeni adli yılın üzerine eklenmiş yeni sorunlarla açıldığı" gerekçesiyle 1 ay süre ile ildeki tüm adliyelerde yapılacak "1 dakikalık alkış" eylemini başlattı.

Sirkeci Adliyesi önünde buluşan avukatlar, cübbelerini giyerek adliyenin içinde toplandılar.

Burada grup adına açıklama yapan İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Filiz Saraç, bugünden itibaren 1 ay süreyle İstanbul'daki tüm adliyelerde 1 dakikalık alkış eylemini başlattıklarını söyledi.

Taleplerinin "eksiksiz demokrasi, gerçek hukuk devleti, bağımsız yargı ve bağımsız savunma" olmak üzere 4 ana başlık altında toplandığını anlatan Saraç, avukatlık mesleğinin önemi ve yargılamaya olan katkısının anlamazlıktan gelinmesini kabul etmediklerini kaydetti.

Saraç, "avukatların yargılamanın kurucu bir unsuru olarak değil, karıştıran bir yükü olarak görüldüğünü" ileri sürerek, "Bir kısım savcımız, talep ve isteklerimizi halen fazla Amerikan filmi izleyenlerin fantezisi olarak nitelendirebiliyor" dedi.

"Hala savcı ve hakimlerin kafa kafaya verip fısıldaşarak duruşma yürüttüklerini ve karar verdiklerini" savunan Filiz Saraç, "Adalet Bakanlığı'nın adliye binalarını kendi tekelinde ve sadece kendi mensuplarının kullandığı yerler olarak gördüğünü, hakim, savcılar ve kendi personeli ile avukatlar arasında farklı uygulamalar yaptığını" öne sürdü. Saraç, "Adalet Bakanlığı'nın savunmayı zaman mefhumu olmayan bir iş olarak gördüğünü" de iddia etti.

"Yargının sorunlarına çözüm üretmek yerine her adli yılda yargının sorunlarına yenilerinin eklendiğini" ifade eden İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Saraç, "Yargının sorunlarına çözüm üretmek yerine yargıya daha da sorunlar üreten anlayışları, şu andan itibaren 1 ay boyunca 1 dakika alkışlıyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından alkış eylemini yapan avukatlar, daha sonra dağıldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber