İdil'de gözaltına alınan 6 kişiden 4'ü tutuklandı

Şırnak'ın İdil ilçesinde Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 kişiden 4'ü tutuklandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, İdil İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda gece sabaha doğru saat 04.00 sıralarında Turgut Özal, Atakent ve Aşağı Mahalle semtlerine ev baskınları yaptı. Operasyonda İdil'de izinsiz düzenlenen Nevruz etkinlikleri esnasında çekilen kamera ve fotoğraf görüntülerinin incelenmesi neticesinde PKK örgütünün amaç ve stratejisi doğrultusunda faaliyet gösterdikleri, PKK örgütünün propagandasını yaptıkları, örgüt adına kamu bina ve araçları ile güvenlik güçlerine yönelik taşlı, molotoflu, havai fişekli ve patlayıcı madde ile saldırı düzenledikleri, bu saldırıları organize ettikleri ve bu saldırılarda kullanılacak malzemeleri temin ettikleri belirtilen yaşları 18 ile 25 arasında değişen 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında asker kaçağı da bulunduğu bildirildi.

Gözaltına alınan F.A., M.A., A.A. ve M.Ö. adlı gençler tutuklanarak Midyat M Tipi Cezaevi'ne gönderilirken, F.K. ve M.Ç. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber