Gebze'de sanayi atıkları kaldırılıyor

Gebze'de evsel atıkların düzenli olarak toplandığı Küçük sanayi ve Hasköy sanayi sitelerindeki endüstriyel ve tehlikeli sanayi atıkları, yürütülen ortak çalışmayla son defa toplanıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanayi sitesi esnafına çevreye duyarlı olması çağrısında bulunan yetkililer; tehlikeli atıkların toplanması ve bertarafı için, Çevre kanunu gereği lisanslı firmalarla anlaşma yapmaları gerektiği yönünde de uyarı ve hatırlatmalarda bulundu.

Gebze Belediyesi tarafından evsel atıkların düzenli olarak toplandığı Küçük Sanayi ve Hasköy sanayi sitelerindeki endüstriyel ve tehlikeli atıklar son defa kaldırılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Belediyesi ve İZAYDAŞ işbirliğiyle sanayi sitelerindeki tehlikeli sanayi atıkları kaldırılıyor. Belediyelerin sorumluluk alanında olmamasına rağmen, Küçük ve Hasköy sanayi sitelerinde biriken endüstriyel ve tehlikeli atıklar, son defaya mahsus, yürütülen ortak çalışmayla kaldırılıyor. Belediyelerin temizlik işleri ekipmanları ve personelinin görev aldığı çalışmalar kapsamında Gebze Belediyesi tarafından işyerlerine; 120 litre hacminde evsel atık konteynırları teslim edildi.

Ambalaj atıklarının ayrıştırılarak biriktirileceği mavi renkte geri dönüşüm kumbaralarının da sanayi sitelerindeki işyerlerine teslim edildiği çalışmaya ilişkin bilgi veren yetkililer esnafın evsel ve ambalaj atıklarının yerinde ayrıştırılması konusunda bilgilendirildiğini dile getirdi. Çevre sorunlarının bir daha yaşanmaması için Küçük sanayi ve Hasköy sanayi sitesi esnafının duyarlı davranması gerektiğinin altını çizen yetkililer; işyerlerinden çıkan endüstriyel ve tehlikeli atıkların toplanması ve bertarafı için, Çevre kanunu gereği lisanslı firmalarla anlaşma yapmaları gerektiği yönünde de uyarı ve hatırlatmalarda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber