'Vira bismillah' diyen balıkçılar ilk gün 50 ton palamutla limana döndü

Av yasağının kalkmasının ardından 'vira bismillah' diyen trollerin denize açılmasıyla birlikte tezgâhlar son 10 yılın en ucuz palamutlarıyla doldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Palamutun, daha önce 10 lira olan kilosu, denizden bol balık çıkmasıyla 5 liraya kadar düştü.

Gece Karadeniz'de tutulan palamutlar, Samsun Balık Hali'nde araçlara yüklenerek tezgâhlara götürüldü. Tezgâhların önünde kasa kasa dizilen palamutlar tezgâha dizilmeden vatandaşlar tarafından 5'er, 10'ar alınmaya başlandı. Palamutun bol olması hem vatandaşı hem balıkçının yüzünü güldürdü.

Bu sene balıkçıların yüzünün güldüğünü, denize açılan trollerin ilk gün 50 ton palamutla geri döndüğünü hatırlatan Samsun Balık Hali Komisyoncuları Derneği Başkanı Davut Kıyak, ?Dün gece ?vira bismillah' diyerek troller denize açıldı. İlk tutulan balıklar sabaha karşı hale gelmeye başladı, asıl en çok balık akşama doğru gelecek. Bu sene Türkiye hem bol hem de ucuz balık yiyecek. Bugün hem biz balıkçıların hem de balık seven vatandaşın bayramı oldu. Şu an tutulan ve 500 ile 700 gram arasında olan palamut halde 2 TL, tezgâhta 2,5 TL'den satılıyor. Palamut, bu şekilde çıkmaya devam ederse fiyatlarda rekor kırılabilir.? dedi.

Palamuta bu sene vatandaşın doyacağını kaydeden Balık Komisyoncusu Ali Pamuk da ?30 senenin görünmeyen balığı var. Havaların iyi gitmesi, denizdeki yemin çok olması, Karadeniz suyunun temiz olması ve bu sene poyrazve rüzgâr fazla olmadığı için balık yavrularında kırılma olmadı. Balık 1 ay içerisinde ne kadar yavru yaptıysa hepsi tuttu. Bu nedenle palamut bu sene bol.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber