İstanbul Milli Eğitim Müdürü'nden 'seçmeli ders' açıklaması/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 14:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, seçmeli derslere ilişkin, ''Talepler alındıktan sonra çok hızlı bir şekilde ihtiyaç duyduğumuz öğretmenlerimizi görevlendirebiliyoruz'' dedi.

Yıldız, Üsküdar'daki Saffet Çebi İlkokulu'nda yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla düzenlenen törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, seçmeli derslerden hangisinin, ne kadar seçildiğiyle ilgili henüz okullardan geri bildirim almadıklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın önceki uygulamalardan farklı ders seçimlerinin online yapılabilmesi olanağını sağladığını kaydeden Yıldız, ''Seçimler normalde 10-12 Eylül'de bitecekti. Ancak okullar eğitim-öğretime başladıktan sonra okul idarelerinin de yine öncü olması, yönlendirmesi anlamında, vatandaşımızın demokratik şekilde tercihlerini yapabilmesi için gayret olsun diye süre 21 Eylül'e kadar uzatıldı. Bu haftanın sonuna kadar tercihler yapılabilecek'' diye konuştu.

Yıldız, idarecilerden ''Okulda seçmeli dersi verecek öğretmen olmadığı için o dersin açılamayacağı'' yönünde açıklama yapmalarını istemediklerini ifade ederek, ''Biz, talepler alındıktan sonra çok hızlı bir şekilde ihtiyaç duyduğumuz öğretmenlerimizi görevlendirebiliyoruz'' dedi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının 4 4 4 sistemine ilişkin topladıkları imzaların müdürlüğe ilettiğinin hatırlatılması üzerine Yıldız, şunları söyledi:

''Sistemin geneline yönelik yapılan tartışmaların dışında, okul düzenlemeleri veya bir okuldaki temel bir sorunu dile getiren hususlarla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yakinen ilgileniyoruz, sorunların üzerine gidiyoruz, sorunları çözüyoruz. Olmaması gereken bir düzenlemeyse onun da özverili bir şekilde geriye dönmesini, düzeltmesini sağlıyoruz.''

Yıldız, bin 500 ilköğretim okulunun sistem kapsamında dönüştürüldüğüne ve bu sırada isabetsiz dönüşüm yapılan okullar olabildiğine değinirken, gelen talepler doğrultusunda öğrenci sayısına bakarak değerlendirme yaptıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber