Erzurum'da okula yeni başlayan öğrencilere 'hoş geldin' çiçeği

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, ilin eğitimde çıtasını yükselttiğini söyledi. Birçok sınavda Türkiye ortalamasının üstüne çıkıldığını kaydeden Öztürk, bu başarının artarak devam edeceğine inandığını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni eğitim dönemi Erzurum'da törenle başladı. Hilalkent 125. Yıl İlköğretim Okulu''nda düzenlenen programda konuşan Vali Sebahattin Öztürk, Erzurum'un 4+4+4 eğitim sistemine kısa sürede hazır hale getirildiğini söyledi. Törende 8. sınıf öğrencileri tarafından okula yeni başlayan öğrencilere 'hoş geldin' çiçeği verildi.

İlköğretim Haftası ve okulların açılışı dolayısıyla düzenlenen program, Havuzbaşı'ndaki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Ardından protokol üyeleri Hilalkent'te bulunan ilköğretim okuluna geçti. Balon ve bayraklarla süslenen okul bahçesinde öğrenci ve veliler yerlerini aldı. Öğrenciler şiirler okudu. Açılış konuşmalarının ardından öğrenciler sınıflara alınarak, kitapları verildi.

Açılış töreninde konuşan Öztürk, 4+4+4 sisteminin Türkiye'yi uluslararası alanda bir adım öne çıkaracağını belirtti. Öztürk, Erzurum'da önceki yıllarda öğretmen açığı olduğunu ifade ederek, yeni dönemde öğretmen açığının kapatıldığını açıkladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ise yeni eğitim sisteminin, toplumun öğretim ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacağını söyledi. Bilge, öğrencinin başarılı olmasında öğretmenin çok büyük bir katkısı olacağını, ancak bunun tek başına yeterli olmayacağını belirtti. Bilge, ?Öğrenci başarısının artması için anne ve babaların öğretmenlerle işbirliği yapması şarttır.? diye konuştu. Bilge, Erzurum genelinde bugün 189 bin öğrencinin çalan zille ders başı yaptığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanı Hüseyin Acır da Erzurum'da düzenlenen programa katıldı. Acır, burada yaptığı konuşmada, eğitimdeki değişim sürecine dikkat çekti. Çok geniş kapsamlı değişiklikler yapıldığını hatırlatan Acır, bu değişiklikler kapsamlı planlar hazırladıklarına değindi. Yeni sisteme geçişte ve geçmişten kalan sıkıntılar olduğunu ifade eden Acır, ?Bu sıkıntılar, Türkiye'nin her yerinde var.? dedi.

Hilalkent 125. Yıl İlköğretim Okulu Müdürü Lütfü Karaca ise öğrencilerin daha kaliteli bir eğitim almaları için var güçleriyle çaba sarf edeceklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber