Muğla'da Ahilik Haftası'na esnaflar duyarsız kaldı

Muğla'da 5. Ahilik ve Ahilik Kültürü Haftası etkinlikleri başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

17-22 Eylül 2012 arasında Pir-i Ali Evran-ı Veli Hazretleri'nin anısına yapılan kutlamaya, daire müdürleri ve birlik yetkilileri dışında esnafın ilgi göstermemesi dikkat çekti.

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği (MESOB) ile Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)'nın katkılarıyla yapılan etkinlikler kapsamında ilk olarak MTSO Başkanı Bülent Karakuş ve MESOB Başkanı Şükrü Ayyıldız, beraberlerindeki heyetle Vali Fatih Şahin'i ziyaret etti. Şahin, ziyarette yaptığı konuşmada ahiliğin esasının sevgi ve alınterine dayandığını belirterek, çalışmadan başarıya ulaşmanın mümkün olmayacağının altını çizdi. Vali Şahin, "Çok fazla çalışmak, 'ben' değil 'biz' olma ve güç birliği yapmak, ahiliğin günümüze yansıması. Dünyadaki buluşları bizim yapmamız, başka ülkelerin bizi takip etmesi çok önemli. Dünyaya bir anlamda yön vermek önemli bir görev. Bu anlamda hepimize büyük görevler düşüyor." dedi. Karakuş ise eskiden ahiliğin esnaflar arasındaki dayanışmayı sağlayan çok önemli bir değer olduğuna dikkat çekerek, "Günümüzde rekabetin artması, ahilik değerlerinden uzaklaşmamıza neden oldu. Yapılan etkinliklerle ahilik değerlerini topluma verebilirsek bu bizi mutlu eder." diye konuştu. Ayyıldız da gelenek ve göreneklere sevgiyi, saygıyı gençlere aşılayabilme çabası içinde olduklarını kaydetti.

Ziyaretin ardından Arasta Çarşısı'ndaki şadırvanda toplanan tertip komitesi, davul zurna eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar ahilik yürüyüşü yaptı. Esnafların katılmadığı yürüyüş sonunda komite üyeleri, Atatürk anıtına çelenk koydu. İnsan Hakları Parkı'ndaki kutlama etkinliklerinde ise Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, yılın ahisi seçilen ve Marmaris'te 38 yıldır yorgancılık yapan Arif Harmancı'ya kaftanını giydirip plaket verdi. Daha sonra protokol üyeleri tarafından, yılın en iyi ve örnek esnaflarına onur ödülü verildi. Kermes ve sergi açılışlarının da yapıldığı etkinlikler kapsamında vatandaşlara ahilik pilavı, ayran ve keşkek ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber