Burdur Valisi Yılmaz: Öğretmenlerin emrindeyiz

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Valilik olarak öğretmenlerin emrinde olduklarını belirterek, ?Siz emredeceksiniz, biz yerine getireceğiz. Çünkü çocuklarımız sizlere emanet." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur'da öğrenciler, Cumhuriyet'in kuruluşundan 5 yıl sonra ilde ilk açılan okul olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda yapılan törenle eğitime başladı. O günden bu yana okuldan yaklaşık 200 bin öğrencinin mezun olduğu belirtildi. Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun, Cumhuriyet'in kurulduğu yıldan 5 yıl sonra yapıldığını ifade eden Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, bunun Burdur'un eğitimi için çok önemli bir gösterge olduğunu söyledi. Burdur'da birçok okulun hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırıldığına dikkat çeken Vali Yılmaz, "Bu iki göstergeyi yan yana koyduğumuzda Burdur'da eğitimin kalitesindeki seviyeyi rahatlıkla görüyoruz. Burdur'un hayırseverleri Burdur'un eğitiminde çok önemli yer tutuyorlar." dedi.

Valilik olarak öğretmenlerin emrinde olduklarını belirten Yılmaz, ?Siz emredeceksiniz, biz yerine getireceğiz. Çünkü çocuklarımız sizlere emanet. En üst yöneticisinden öğretmenine kadar, eğitim camiasındaki her arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Sevgili öğrencilerimizin iyi bir eğitim alması için elimizden gelen ne varsa yapacağımızı bir kez daha belirtip, yeni eğitim öğretim yılımızın hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Eğitimde önemli olanın bir insanın nitelikli bir şekilde yetişmesi ve yetiştirilmesi olduğunu anlatan Belediye Başkanı Akkaya, "Çocuklarımıza öncelikle dürüst, güvenilir ve inançlı olmayı, verdikleri sözü tutmayı, sorumlulukları yerine getirmeye, kalp kırmaması gerekmeyi sevgiyi saygıyı ve adil olmayı, başkalarına haksızlık etmemeyi ve zorluklarla mücadele etme azmini öğretmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ise yeni eğitim öğretim yılında kentte 44 bin öğrencinin eğitim gördüğünü bildirdi. Eğitimin milletlerin hayatında son derece önemli olduğunu aktaran Çetin şöyle konuştu: "Eğitim ve öğretim gelişme noktasında Burdur iyi bir noktadadır. Son yıllarda yapılan sınavlarda alınan başarıların giderek istikrarlı bir hale gelmesi, Burdur'un eğitimdeki başarısını ortaya koymaktadır. Bu başarılarda herkesin büyük bir katkısı vardır."

Okula yeni başlayan öğrenciler üst sınıftaki öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndaki törene Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber