İzmir Tabip Odası, uzay profesörünü görüntülü delillere rağmen savundu

İzmir Tabip Odası, başörtülü öğrencileri derslere almayan ve fotoğraflarını çekerek fişleyen öğretim üyesine verilen hapis cezasını haksız buldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Astronomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü'nün, fakülte kapısında bekleyerek görevi dışında öğrencileri içeri almamasını savunan oda, cezaya tepki gösterdi. Cezayı ideolojik bulan Tabip Odası, kameralar tarafından da belgelenen gerçekleri görmezden geldi.

Anayasa'daki "Eğitim hakkı engellenemez" hükmüne hiç değinmeyen odanın açıklamasında şöyle denildi: ?Mahkemece tecilsiz olarak 2 yılı aşkın hapisle cezalandırılan Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü, aslında bu davranışıyla, ?Hayatta en gerçek yol gösterici bilimdir!' sözüne bağlılığını da sergilemiştir. Hepimizce çok iyi bilindiği gibi şu anki Anayasa gereğince Anayasa Mahkemesi'nin artık içtihatlaşmış kararlarına da yansıdığı gibi üniversitelerimizde öğrenim gören öğrencilerimizin uymakla yükümlü oldukları kılık-kıyafet kuralları vardır. Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü, bu kurallara uymadığını gözlemlediği öğrencisinin durumunu tutanak altına almıştır. Durumu tutanak altına alınmış olan öğrenciye herhangi bir şekilde fiziksel müdahalede bulunmamış, derse girmesini engellememiştir.?

Prof. Pekünlü'yü Bruno ve Galile ile özdeşleştiren İzmir Tabip Odası, başörtülü öğrencileri okula almamanın aydınlanmanın gereği olduğunu savunduğu açıklamasında şunları kaydetti: "Üniversitelerimizin ve o üniversitelerimizin öğretim üyelerinin yapması gerekeni yaptığı için suçlanan Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü, belki de doğruyu yaptığı için cezalandırılarak tarihe geçecektir. Unutulmamalıdır ki ne ceza ne de yıldırma aydınlanmanın ve insanlığın gelişmesinin önüne geçemez. Bruno ve Galile bu sözlerimizin tarihin derinliklerindeki iki doğrulayıcısıdır. Ortaçağ'da onların başına gelen neyse içinde bulunduğumuz çağda Esat Rennan Pekünlü'nün başına gelen odur. Bizler de bu süreçte tüm varlığımızla ve gücümüzle Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü'nün yanında olmayı kaçınılmaz bir görev olarak algılıyor ve bu görevi her koşulda yerine getireceğimizi sizler aracılığıyla saygıdeğer kamuoyu ile paylaşıyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber