Muş Alparslan Üniversitesi ders başı yapacak, ulaşım sorunu sürüyor

Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri, yeni kampus alanında ders başı yapıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

24 Eylül Pazartesi günü Eğitim Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi'nde okuyan yaklaşık 2 bin 500 öğrenci öğrencinin taşınması ile ilgili sorun henüz çözüme kavuşmuş değil.

Pazartesi günü ders başı yapılacak sınıfların son halini inceleyen Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, konu ile ilgili gazetecilere açıklamada bulundu. Pazartesi günü 2 bin 500 öğrenci ve yaklaşık 500 personelin kampus alanında yeni eğitim öğretim dönemine başlayacağını hatırlatan Rektör İnanç, öğrencilerin nasıl taşınacağı ile ilgili muammanın can sıkıcı olduğunu ifade etti.

Öğrencilerin barınma ve taşınma sorunlarının üniversiteyi direk alakadar eden bir konu olmamasına rağmen, konu ile yakından ilgilendiklerini ifade eden İnanç, ?Paydaşlarımız kaynaklı sorunlar nedeni ile kampus alanında 4 bin 500 olması gereken öğrenci sayımızı 2 bin 500 olarak revize etmek zorunda kaldık.? dedi.

Pazartesi'den itibaren Fen Edebiyat Fakültesi ve Eğitim Fakültesi'nde eğitim gören birinci öğretim öğrencilerinin, kampüste dersbaşı yapacaklarını belirten İnanç, ?Kampus alanımızda Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri, burada eğitim öğretime başlamış olacak. Yaklaşık 2 bin 500 öğrenci ile 500 personel yeni yerleşkemize taşınmış olacak ve kampus alanımızda eğitim öğretime katkı sağlamış olacaklar. İkinci öğretimdeki öğrencilerimiz, şu an için kampus alanındaki eğitime katılmayacaklar. Onlar, İstasyon Caddesi üzerindeki mevcut binalarımızda eğitimlerine devam edecekler. Buradaki binalarımız dışında Muş-Bingöl Karayolu üzerindeki meslek yüksek okulumuz mevcut yerleşkesinde de ikinci öğretimde eğitim gören öğrencilerimizin eğitimlerine devam edilecek. Ulaşım ile ilgili bazı sorunların olması nedeni ile şimdilik, ikinci öğretimdeki öğrencilerimizin kampus alanına gelerek burada eğitim görmelerini askıya almış durumdayız. 24 Eylül Pazartesi günü eğitim vereceğimiz sınıflarımız tüm boyutları ile hazır hale gelmiş olacak. Ufak tefek işleri toparladıktan sonra Muş Alparslan Üniversitesi kampus alanında öğrencilerin eğitim görmeleri için fiziksel mekan bakımından en ufak bir sorun dahi kalmış olmayacak.? dedi.

BARINMA VE ULAŞIM SIKINTISI

Muş Alparslan Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilerin barınma ve taşınma sorunu olduğundan yakınan Rektör İnanç, şunları söyledi: ?Üniversitenin şehre karşı sorumlulukları var, diğer paydaş kurumların da üniversiteye karşı sorumlulukları var. Üniversitemiz çok hızlı bir şekilde büyüyor. 20 yıllık gelişim planının çok üstünde gelişmeler yaşandığına hep birlikte şahit oluyoruz. Bu bağlamda yaklaşık 3 bin 200 yeni öğrenci kontenjanı ilan ettik. Bunların önemli bir kısmı dolmuş oldu. Bu öğrencilerimizin barınma ve ulaşım sorunları doğal olarak üniversitenin yetkisi dışında olan gelişmeler. Ancak maalesef henüz bizi dahil ikna edecek bir çözüme ulaşılmış değil. Sayın belediye başkanımız ile görüştüğümüzde, belediyenin otobüsleri ile taşıma işlemini gerçekleştireceklerini ifade etmişlerdi. Ümit ediyoruz ki çözülür ama orta vadede baktığımızda bile otobüsler vasıtası ile taşıma işleminin gerçekleşebilmesi pek mümkün gözükmüyor. Belki otobüs sayısı çok daha fazla artırılırsa sıkıntı giderilmiş olur. Mevcut otobüsler ile bu işin çözüme kavuşması olağan görünmüyor.

Eylül 2012 itibarı ile kampuste 4 bin 500 öğrencimize eğitim vermeyi hedefliyorduk. İlahiyat Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni de buraya taşımayı hedefliyorduk. Şu an itibarı ile 4 fakültemizin tamamını kampus alanına taşıyıp, öğrencilere burada eğitim vermeye hazır bir haldeyiz, ancak taşıma sorunundan dolayı bu hedefimizi şu anda hayata geçiremiyoruz. Öğrencilerimizin bir kısmını, şimdilik buraya getirmeyeceğiz. Paydaşlarımızdan kaynaklanan bazı sıkıntılar nedeni ile bu yıl sadece Eğitim Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi'nin birinci öğretim kısmında eğitim gören öğrencilerimizi kampus alanına getirebileceğiz. Diğer öğrencilerimiz, eğitimlerine eski yerlerinde devam etmek durumunda kalacaklar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber