Öğrenci servis şoförleri, kazasız bir yıl için kurban kesti

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde faaliyet gösteren S.S Tur Minibüsçüler Kooperatifi Başkanlığı, yeni eğitim öğretim döneminin başlaması dolayısıyla, okul servis şoförlerinin kazasız, belasız bir yıl geçirmeleri dileğiyle kurban kestirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulların açılması dolayısıyla Minibüsçüler Kooperatifi önünde bir tören düzenlendi. Törene Sarıkaya Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demir, İlçe Müftüsü Süleyman Eroğlu, Şube Müdürü Hıdır Okçu, Sarıkaya servis şoförleri katıldı.

Törende konuşan Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Arif Yılmaz, okulların açılması ile öğrenci taşıma işinin başladığını kazasız bir yıl geçirmek dileğiyle Allah rızası için kurban kestiklerini söyledi. Yılmaz, " Taşımalı eğitime 70 aracımızla hizmet veriyoruz. Lise grubu buna dahil değil, lisede dahil olursa yaklaşık 110 aracımızla taşımalı eğitime hizmet ediyoruz. Bu zamana kadar çok şükür hiçbir sıkıntı çekilmeden bu taşıma işini yapıyoruz. İnşallah bu yılda hiçbir sıkıntı yaşanmadan öğrencilerimizi kazasız belasız götürür getiririz." dedi

Taşımalı sistemde kullanılan araçların yaş sınırının 12 olduğunu ifade eden Yılmaz, "Araçların belirlenen kurallara uygun olup olmadığı yönünde kontrolleri biz, milli eğitim ve trafik ekiplerimiz yapıyor. Çok şükür bu zamana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık inşallah bundan sonrada yaşamayız. Ben kooperatif başkanı olarak her hafta bir bölgeyi ziyaret edip gerekli kontrolleri yapacağım. Olası aksaklıklarda araçlarımızda taşımalı eğitime engel olabilecek etkenleri tespit ederek onların giderilmesini sağlayacağız, aksi takdirde taşıma ruhsatını iptal ettiririz. Ayrıca servis şoförlerimizi trafik kurallarına harfiyen uymaları konusunda gerekli uyarıları da yapıyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber