Eğitime hayırsever desteği

Zonguldak'ta, hayırseverlerce yaptırılan 24 derslikli Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu törenle açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 19:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, törende yaptığı konuşmada, yeni öğretim yılının başlamasının sevincini ve mutluluğunu öğrencilerle paylaştığını söyledi.

Çağdaş ve gelişmiş ülkelerle yarışmanın ve ileri uygarlık seviyesinin ulaşmanın en etkili aracının eğitim olduğunu vurgulayan Ayyıldız, şöyle konuştu:

"Geleceğe güvenle bakabilmek, çağdaş ülkeler içerisinde öncü rol oynayabilmek için eğitim kalitesinin yükseltilmesi için çalışmalara öncelik verilmesi büyük önem taşımaktadır. Cumhuriyetin ilk yıllarında büyük bir eğitim seferberliği başlatılmış ve geçen süre içeresinde büyük aşamalar kaydedilerek iyi sayılabilecek bir noktaya gelinmiştir. Ülkemizde hızlı nüfus artışına, bilgi, teknoloji ve iletişim çağında yaşanan değişim ve yeniliklere uyum sağlamak için devletimiz tarafından her yıl bütçenin büyük bir bölümü eğitim ve yatırımlara aktarılmaktadır. Eğitim konusunda hedeflediğimiz amaca uluşabilmek için yeni yatırımların yapılması, altyapı eksikliklerinin giderilmesi, mevcut durumun imkanlar dahilinde yenilenip ve geliştirilmesi gerekmektedir. Devletimizin sağladığı imkanlar yanında hiç şüphe yok ki hayırsever kişi, kurum ve kuruluşların da desteklerine ihtiyaç duyulmaktadır. Tüm hayırseverleri, eğitime gönül vermiş kurum ve kuruluşları modern ve kaliteli bir eğitim sistemi için eğitime destek olmaya çağırıyorum."

Törende, okula yapımına katkı sağlayan hayırseverlere plaket takdim edilmesinin ardından protokol üyeleri tarafından okulun açılışı gerçekleştirildi.

Okulu gezen Vali Ayyıldız bir sınıfta öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin sıraların üstünde bulunan kitapların yeni olduğunu ifade etmesi üzerine Ayyıldız,

"O zaman biz sizden başarı bekliyoruz. Söz veriyor musunuz-" dedi.

Bu arada öğrencilerin kısık ses tonuyla "söz" diye seslenmeleri üzerine Ayyıldız, "Babalarınız devlet memuru mu sizin, niye az çıkıyor sesiniz-" diyerek espri yaptı.

Muhabir: Faik Erez / Ferdi Akıllı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber