Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi kursları başladı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi'nde yeni dönem kurs kayıtları başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yabancı dilden, bilgisayar operatörlüğüne kadar birçok dalda açılacak kurslar için Gençlik Merkezi'ne başvuruda bulunmak gerekiyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin 'Toplumsal Bütünleşme ve Gençlik Merkezi Projesi' kapsamında hizmete sunduğu Gençlik Merkezi'nde yeni dönem kurs kayıtları başladı. Gençlerin, mesleki, sosyal, kültürel ve spor alanlarında eğitim alma imkanına kavuştuğu merkezde, 21 ayrı dalda mesleki, kültürel ve sanatsal kurslar faaliyet gösteriyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, toplumsal kalkınmada eğitimin önemli olduğunu belirtti. Bilgi ve bilinç düzeyi yüksek toplumların oluşmasında eğitimin büyük bir rolünün olduğunu dile getiren Küçükler, gençlerin eğitimine ise önem verdiklerini söyledi. Küçükler, "Gençlerimizin istifadesine sunulan öğretim imkanı ve araçlar gibi, mesleki, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal açıdan verilecek eğitimler de, bir o kadar önemlidir. Çünkü istihdam olanaklarından faydalanamama, sosyal hayatın dışında kalma ve özgüven eksikliği yaşama şeklindeki sorunlar, sözünü ettiğimiz alanlardaki eğitim eksikliği ve mahrumiyetinden kaynaklanmaktadır? diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdikleri ?Toplumsal Bütünleşme ve Gençlik Merkezi Projesi?nin, Erzurum'daki gençlerin büyük bir ihtiyacına cevap verme niteliği taşıdığının altını çizen Başkan Küçükler, ?Gençlik Merkezimiz istihdama katkı sunma ve gençlerin sosyal hayata uyumuna destek sağlamaya yönelik amaca hizmet ediyor." dedi.

Gençlik Merkezi'nde mesleki anlamda 'İş Makineleri Operatörlüğü', 'Cam Sanatları', 'Yabancı Dil' ve 'Turist Rehberliği' gibi eğitimlerin yanı sıra, kültür, sanat, müzik ve spor etkinliklerinin de gerçekleştirildiğini ifade eden başkan Küçükler, "Gençlerimiz, bağlama, ud, ney, keman, gitar, satranç, fitness, filografi, ebru, tiyatro ve halkoyunları dallarında eğitim almakta olup, merkezimiz bünyesindeki internet, etüt salonu ve kütüphane aracılığıyla da, hem bilgi paylaşımı, hem de öğretim sürecine katkıda bulunulmaktadır. İlerleyen dönemlerde ortaöğretim öğrencilerine yönelik etüt uygulamalarına geçilecek olan gençlik merkezimizde, toplum yararına çalışma programı kapsamında yine birçok etkinliğe imza atılacak ve gençlerin elinden tutulmaya devam edilecektir." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber