Esnaf ve protokol kahvaltıda bir araya geldi

Burdur Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi sanayi esnafı ve protokolü kahvaltıda bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi sanayi esnafının sorunlarını çözmek amacı ile birlik, beraberlik ve dayanışma kahvaltısı düzenledi. Protokol üyeleri kahvaltıda esnafın sorunlarını dinledi. Belediyenin sanayide yaptığı iyileştirme çalışmalarının devam edeceğini belirten Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, sanayinin temizlenmesi konusunda neler yapılması gerekiyorsa belediye olarak hazır olduklarını anlattı.

?ESNAF BİR YILDIR HUZURSUZ'

Esnafın bir yıldır huzursuz ve verimsiz olduğunu vurgulayan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, ?Biliyorsunuz Sanayi esnafının bir yıldır yaşadığı sorun dükkânlarının önlerinin ne olacağı konusu. Buralar 35 yıl önceki ihtiyaçlara göre yapılmış ve planlanmış. Esnafımız da kendine göre genişleme çalışmaları yaptı. İmara aykırı bir çalışmaydı.? dedi. Dükkanlarda yapılan çalışmaların şimdiye kadar idare edildiğini anlatan Başkan Keyik, ?Ancak müellif çalışmaya müdahale edince olay kontrolden çıktı. Belediyenin de idare edebileceği bir nokta kalmadı.? şeklinde konuştu.

Esnafın dükkan imar problemlerinin çözümü hakkında gereken çalışmaları yapacağını söyleyen Vali Nurettin Yılmaz, ?Sıkıntı konuşulurken anladığım kadarıyla önemli bir sorun. Bizler de gerekirse diğer bakan ve vekillerimize konuyu anlatır, gereken çalışmayı yaparız inşallah. Ama birisi çıkıp şikâyetçi olunca bu aşamaya gelmiş. İnşallah bu konudaki gerekli çalışmaya biz de gerekli desteği veririz.? dedi.

Vali Yılmaz, sık sık gelerek esnafla birlikte olacağını söyledi. Kahvaltıya Vali Nurettin Yılmaz, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, AK Parti İl Başkan Vekili Mehmet İzgi, CHP İl Başkanı Süleyman Erman, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Yücel Dilekçi ve Küçük Sanayi esnafı katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber