Başbakan'ın 'manevi eli' değdi, Kasımpaşa coştu

Haber Giriş : 09 Eylül 2005 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan'ın büyüdüğü semtin takımı Kasımpaşaspor, AKP iktidarında çimli 10 bin kişilik kapalı stada, muhteşem tesislere ve üç otoparkın gelirine kavuştu. Takım 2'nci ligde fırtına gibi esiyor. Kasımpaşalılar mucizeyi özetliyor: Başbakan'ın manevi eli değdi

Bir zamanların efsane takımlarındandı Kasımpaşaspor... Nam-ı diğer 'Paşalılar'... Cumhuriyetle yaşıt olan lacivert-beyazlı kulüp, 70'li yılların başına kadar birinci ligde ve kupalarda mücadele etti. İstanbul amatör liginde ve birinci ligde Beşiktaş'a Fenerbahçe'ye ve Galatasaray'a kök söktürdü. Gerçi hiçbir zaman şampiyonluk ve kupa yüzü görmedi ama büyüklerin de belalısı olmaktan geri kalmadı. Kadrosunda bir dönemin efsane futbolcularından Arnavut Necati, Deve Necdet ve Panter Hazım gibi isimleri barındırdı. Ambleminde Beşiktaş ve Karşıyaka'dan sonra Türk bayrağı bulunan üçüncü takım olan Kasımpaşa, şaşalı yılların ardından çöküş dönemine geçti. Parasızlık ve ilgisizlik Türkiye'nin en köklü kulüplerinden Kasımpaşa'yı da vurdu ve üçüncü ligin alt sıralarına kadar itti. Yıllarca birinci lig özlemiyle yanıp tutuştular. Tıpkı ezeli rakipleri Vefa, Karagümrük, Feriköy gibi...

Ateşli ve bıçkın taraftarları iyi günde olduğu gibi kötü günde de hiçbir zaman takımlarını yalnız bırakmadı.. Ancak sadece taraftarın desteği yetmiyordu. Çünkü futbol bir endüstriydi artık. Tam da ümitlerin tükendiği anda biri çıktı ve takımın imdadına yetişti: " Tayyip Erdoğan..."

Hedef artık birinci lig
Erdoğan, iktidara geldikten sonra gençlik yıllarını geçirdiği Kasımpaşa'yı unutmadı.. Aynı semtte yetişen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'da Kasımpaşaspor'dan desteğini eksik etmedi. Takım kısa zamanda kırık dökük tesislerden, lüks sosyal tesislere, çamur kaplı futbol sahasından 10 bin kişilik modern bir stada kavuştu.

Kasımpaşaspor'un olanakları üç büyüklere taş çıkartacak cinsten. Tesislerde yok yok; yemekhane, yatakhane, eğlence ve dinlenme odaları, oyun salonları... Tamamı kapalı tribünden inşaa edilen 10 bin kişi kapasiteli stad "Aslantepe"ye parmak ısırtacak cinsten... Üç yıldır kulübün başkanlığını yürüten Hasan Hilmi Öksüz.. Öksüz, Kasımpaşaspor'un her imkana sahip olduğunu söylüyor ve mutlak hedefin altını çiziyor: "Birinci Lig..."

Sanki Real Madrid'le oynuyorlar!
Kasımpaşaspor'un başkanı Hasan Hilmi Öksüz, Başbakan Erdoğan'la Milli Selamet Partisi'nde beraber siyaset yapmış. İki dost aynı zamanda hemşeri. Öksüz, Erdoğan'ın Belediye Başkanlığı döneminde meclis üyeliği de yapmış.. Her maçtan sonra Başbakan'ı aradıklarını belirterek şunları söylüyor: "Başbakanımızın kulübümüze maddi katkısı yok. Zaten niye olsun ki? Yönetim kurulumuzda iş adamları var. Tesis ve stad İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait. Belediye başkanımız Kadir Bey'in katkılarını inkar edemeyiz. Ama Başbakanımızın manevi eli de Kasımpaşaspor'a değmiştir... Bu yılki bütçemiz 1.5 trilyon lira. Bu paranın yarısıyla transfer yaptık. "Herkes 'Başbakan Kasımpaşalı hakemler Kasımpaşa'yı kolluyor' diye dedikodu yapıyor. Rakipler bize bilenerek maça çıkıyorlar. Sanki karşılarında Real Madrid var. Kimse unutmasınla maç sahada kazanılır. Biz iyi bir takımız ve her maçımızı kazanacağız."

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber