Özelleştirme Yüksek Kurulu'ndan ikiz kulelerin satışına onay

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2005 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, ihale konusu ikiz kuleler ile söz konusu taşınmaz, "100 milyon dolar" bedelle en yüksek teklifi veren TOBB'a, ihale şartnamesi çerçevesinde satılacak.

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Tekel'e ait Ankara'daki ikiz kulelerin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) satılmasını onayladı.

ÖYK'nın Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, ihale konusu ikiz kuleler ile söz konusu taşınmaz, "100 milyon dolar" bedelle en yüksek teklifi veren TOBB'a, ihale şartnamesi çerçevesinde satılacak.

Toplam satış bedelinin asgari yüzde 40'ının satış sözleşmesi imza tarihinde peşin, bakiye anapara borcu, azami 12 ayda bir ödeme yapmak kaydıyla en çok 36 ayda ve eşit taksitlerle, bakiye anapara üzerinden ödeme tarihleri itibariyle hesaplanacak vade farklarıyla birlikte ödenecek.

Ödemelerin TL cinsinden yapılması halinde ödemenin yapıldığı tarihteki Merkez Bankası döviz satış kuru esas alınacak. Satış sözleşmesinde belirlenen ve vadeye bağlanan anapara ve faiz tutarı için vade başlangıç tarihi satış sözleşmesi imza tarihi olacak.

Satış bedelinin vadeye bırakılan tutarına satış sözleşmesi imza tarihinden itibaren yıllık yüzde 7 oranında basit faiz uygulanacak.

Vadeye bağlanan toplam tutar üzerinden ilgili yıl için hesaplanacak faiz tutarlarının en geç ilgili yıl için ödenmesi gereken taksitle birlikte ödenecek.

Vadeye bağlanan miktar ile bu miktarın faizini ve cezai şartı da kapsayacak şekilde dolar cinsinden kesin teminat mektubu/mektupları alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber