Van depreminin sembolü Yunus'un kardeşlerine burs verilecek

Van'da geçen yıl meydana gelen depreme, gittiği internet kafede yakalanan ve enkazdan sağ çıktıktan sonra hayatını kaybeden Yunus Geray'ın kardeşlerine İzmir Ticaret Borsası burs verecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 21:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enkaz altında kalan küçük Yunus'u gördüklerini ve çok etkilendiklerini anlatan İzmir Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, Yunus'un kardeşleri Sibel ve Muhammet'e eğitim hayatlarının sonuna kadar burs vereceklerini söyledi.

İzmir Borsası Başkanı Işınsu Kestelli ile birlikte İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ı ziyaret eden kardeşler Kıraç'ın elini öptü. Vanlı kardeşlere verdiği destekten dolayı Kestelli'ye teşekkür eden Kıraç, "Acılarımız oluyor tabi, ama hayat devam ediyor. Geleceğe bakmak, geleceği yakalamak, geleceği planlamak gerekiyor. Biz de çocukları yatılı bir okula yerleştireceğiz. Eğitimlerine İzmir'de devam edecekler. İnşallah Türkiye'ye faydalı, kültürlü birer insan olarak yetişirler." dedi.

Kendilerine verilen destekten dolayı duygulu anlar yaşayan lise öğrencisi Sibel Geray ise göz yaşlarını tutamadı. Sibel, hemşire olmayı istediğini belirtirken, kardeşi Muhammet de polis olmayı istediğini söyledi.

Van'da geçtiğimiz yıl 23 Ekim'de meydana gelen depreme gittiği internet kafede yakalanan 13 yaşındaki Yunus Geray'ın, enkaz altında üzerinde bir cesedin eli olduğu halde kurtarılmayı beklerken çekilen fotoğrafı depremin sembolü olmuştu. Yunus enkazdan çıkarıldıktan kısa bir süre sonra hayatını kaybetmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber