Uyum sağlayamayan çocuklar için Kasıma ayına kadar rapor alınabilecek

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Başbakan Tayyip Erdoğan, 4+4+4 eğitim sistemiyle 66 aylık çocuğunu okula göndermek istemeyen veli oranın yüzde 4 olduğunu açıklarken, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) velilere kasım sonuna kadar süre verdi.66 ay ve üzeri çocuğuna rapor almayarak okula göndermeyi tercih eden birçok veli çocuğunu yakından takip edecek. Çocuğunun ilkokula uyum sağlayamadığını gözlemleyen veliler, kasım sonuna kadar rapor alarak çocuğunu okula göndermekten vazgeçebilecek ya da anasınıfına verebilecek. Raporlar, sağlık bakanlığı'na bağlı devlet hastaneleri ve eğitim ve araştırma hastaneleri ile üniversite hastanelerindeki çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı ile çocuk psikiyatri uzmanlarından alınabilecek. Bu yıl ilk kez zorunlu hale gelen liselerdeki öğrenciler de izleniyor. MEB, bu yıl liselere 200 bin fazla öğrenci bekliyor. Lise öğrencilerinin devamsızlığı 2 haftayı geçtiğinde, velilerine ulaşılarak, bunun nedeni sorulacak. Veli çocuğunu okula göndermiyorsa da günlük 15 TL para cezası kesilecek. Esra KAYA / ANKARA

Kasım sonuna kadar rapor alınabilecek

Bakanlık yetkilileri, 66 aydan büyük çocuklarını okula göndermek istemeyenlerin çoğunun Batı illeri ve Büyükşehirlerden olduğunu açıkladı. Yetkililer, İstanbul, Ankara, İzmir gibi Batı illeri ile Marmara Bölgesi'nde tüm rapor alanlara göre oranının yüzde 90'lara ulaştı. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki aileler ise 66 aydan daha küçük çocuklarını bile okula gönderdiler. Bütün istatistiklerin Kasım ayı sonunda netleşeceğini belirten yetkililer, 81 İl Milli Eğitim Müdürü'nden gelecek sonuçlara göre açıklama yapacaklarını bildirdiler.

4+4+4'le Fatih Projesi unutulmadı

Fatih Projesi ilk olarak geçen yıl 17 ilde 52 okulda başlatıldı. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla bu projenin yavaşladığı yönündeki görüşlere Milli Eğitim Bakanlığı tepki gösterdi. Bakanlık, bu öğretim yılında meslek liseleri hariç 3.652 lisede akıllı tahtaların kurulumunun hızlandığını açıklayarak, bu okullardaki 9'uncu sınıflarda okuyan tüm öğrenci ve öğretmenlere tablet bilgisayarların verileceğini, 9 ve 10'uncu sınıflarda e-içeriklerin ve z-kitapların ve diğer eğitim materyallerinin hazırlandığını vurguladı.

Müsteşar M.Emin Zararsız, proje ile ilgili 4 üniversitenin inceleme, araştırma ve değerlendirme yaparak hazırladığı raporu Bakanlığa sunduğunu açıkladı.

Eylül ayı sonuna kadar Vestel'in ihale çerçevesinde 85 bin akıllı tahta ve yazıcı doküman kameraların dağıtımı tamamlanacak. Ders kitabı ve öğretmen kılavuzlarını güncelleme çalışmaları sürerken, e-içerikler için teknik, pedagojik, görsel, işitsel ve genel standartlarla z-kitap içinde kullanılacak e-içeriklere ait inceleme ve hazırlama kriterleri belirlendi.

Bu arada bu konuda öğretmenlere eğitim için 81 ilde uzaktan eğitim kurulum çalışmaları 29 Ekim'e kadar tamamlanacak.

Yeni tabletler 2. dönemde

Pilot okullardaki öğretmenler ile 5 ve 9'uncu sınıf öğrencileri için 13 bini aşkın tablet bilgisayarın dağıtımının ardından her ilde 3 okulda dağıtılmak üzere 49.000 adet tablet bilgisayar önümüzdeki şubat ayında öğrencilere verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber