SP'li gençler, İslâm'a hakaret içeren filmi protesto etti

Müslümanlara hakaret içeren ve İslâm'ı terör dini olarak gösteren ABD yapımı "Müslümanların Masumiyeti" adlı filme, SP'li gençlerden de tepki geldi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konak Meydanı'nda toplanan SP İzmir İl Gençlik Kolları üyeleri ve kalabalık bir grup partili, saygısızlığı protesto etti. Hz. Muhammed (SAV)'e dil uzatılmasının kınandığı protesto eylemi sırasında, ?Peygambere uzanan diller kurusun?, ?İslâm'a uzanan eller kırılsın?, ?Kahrolsun Amerika? sloganları atıldı.

Grup adına basın açıklaması yapan SP İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Fatih Kaplan, İslâm, Kur'ân ve Hz. Peygamber (SAV)'e hakaretler içeren filmin ahlâk, inanca saygı ve insaf ölçüleriyle bağdaşmadığını vurguladı. Müslümanlara karşı kasıtlı bir ayrımcılık, nefrete teşvik ve dine hakaret eylemi taşıdığını belirten Kaplan, ?Bunlar kışkırtıcıdır, barış ve hoşgörü düşmanıdır. Israrla ve düşmanca bir tavırla İslâm'ın kutsallarını tahkir ve aşağılamaya devam etmektedirler. İslâmiyet'e ve Hz. Muhammed'e hakaret etmekle iç dünyalarındaki kini ve düşmanlığı yansıtmaktadırlar. Uğursuz saldırı ve hakaretlerin hepsi, müslümanlara karşı topyekûn bir kuşatmadır.? dedi. Hiç kimsenin, müslümanların inancıyla alay etme hakkını kendisinde göremeyeceğine dikkat çeken İl Gençlik Kolları Başkanı Kaplan, ?Düşünce ve ifade özgürlüğü adına başka dinlerin değerleri görmezden gelinemez. Hiçbir ifade özgürlüğü, İslâm âleminin kutsal değerlerine yapılan çirkin saldırıya mazeret olamaz. Dinimize ve Peygamberimiz'e yönelik tekrarlanan bu çirkin saldırıları şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Batının küstah ve edepsiz tavrına baktıkça, Rahmet Peygamberi'nin insanlığa hediye olarak sunduğu değerlerin ne kadar anlamlı olduğu bir kez daha görülüyor." şeklinde konuştu.

Filme tepkiler çığ gibi büyürken Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin gerekli tepkiyi göstermediğini de iddia eden Mehmet Fatih Kaplan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın filmle ilgili açıklamasını ise sathi kalmakla eleştirdi: ?Müslümanlar, bu iğrenç duruma tepkilerini koymalıdır. İslâm İşbirliği Teşkilatı ve İslâm ülkeleri, bu filme karşı birlikte hareket etmelidir. Filmin gösterimi derhal durdurularak, yapanlardan hesap sorulmalıdır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber