Denizli'nin eğitimde bu yılki hedefi ilk beşe girmek

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, ilin eğitim başarı sıralamasında ilk beşte yer alabilmesi için ?Denizli Başarı İzleme ve Geliştirme Projesi (DEBİP)? hazırlandığını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni eğitim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Demir, eğitimin geçmişi bugüne bağlayan bir köprü olmasının yanısıra geleceğin temellerini atan bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimin lokomotifi konumunda olduğunu ifade etti. Vali Demir, ?Toplumlar, karşılaştığı yeni durumlara uyum sağlayabilen, karşısına çıkabilecek her türlü engelle mücadele etme gücüne sahip, kendini geliştirmesini ve düzeltmesini bilen, dengeli, disiplinli, öz denetimi güçlü bireylerle geleceğe güvenle bakabilir. Bunun için eğitim yöneticileri, öğretmenler ve veliler olarak, çocuklarımızın gerekli bilgi ve beceriyle donanarak hayata atılması için aramızdaki diyaloğu ve işbirliğini sürekli diri tutmalıyız.? dedi.

Denizli'de yaz tatili boyunca 141 okulun bakım onarımı, yedisininse depreme dayanıklılık ve güçlendirme çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Demir, ?Asıl hedefimiz olan, ülkemizdeki eğitim başarı sıralamasında Denizlimiz'in ilk beşte yer alabilmesi için il genelinde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin akademik başarılarını, yeterliliklerini arttırmak, olumlu davranış gelişimlerini sağlamak ve bir üst öğrenimi kazanma oranını yükseltebilmek adına DEBİP hazırlanmış, uygulanmasına dair ?Proje İşlem Basamakları Klavuzu' ve bu çalışmaları gerçekleştirecek görevli personel, birim ve kurumlar belirlenmiş olup alınan kararlar uygulamaya koyulmuştur.? diye konuştu.

Vali Demir, mesajında şunları kaydetti: ?Eğitim alanındaki çizgisi Türkiye'ye örnek olan ilimizde, yeni eğitim öğretim yılının 56 okul öncesi, 317 ilkokul, 240 ortaokul, 106 ortaöğretim ve 5 yaygın eğitim olmak üzere 724 okulda toplam 7 bin 480 derslik, 175 bin 699 öğrenci ve 10 bin 941 öğretmenimizle daha huzurlu ve başarılı geçmesi için değerlendirme toplantısı yapılmış olup güvenlik ve trafik tedbirleri gözden geçirilerek ek tedbirler alınmıştır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber