Hılla Nilüferli Parkı hizmete açıldı

Kırşehir'de '14 Mahalleye 16 Park Projesi' kapsamında Çukurçayı Mahallesi'nde yaptırılan Hılla Nilüferli Parkı ve Kütük Evi törenle hizmete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılış törenine Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, İl Genel Meclis Başkanı Şuayip Soysal, AK Parti İI Başkanı Salih Çetinkaya, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen, 2. Uluslararası Ahilik Sempozyumu'na katılan bilim adamları ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, bölgeyi yaptıkları park sayesinde sosyal faaliyeti zengin bir alan haline getirdiklerini söyledi. Hılla Gölü'nün Kırşehir tarihinde çok eski bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Bahçeci, "Tarihimizde Ahi Evran-ı Veli Hazretleri'nin, Yunus Emre'nin ve Hacı Bektaşi Veli'nin bu gölün etrafında zaman zaman bir araya gelip sohbetleriyle karşılıklı istişarelerde bulunduğunu kaynaklarımızda görüyoruz." dedi.

Geçmişte farklı amaçlarla kullanılan gölün 1998 yılında dönemin belediye başkanı Metin Çobanoğlu, tarafından Kırşehirlilerin kullanımına sunulduğunu hatırlatan Bahçeci, Çobanoğlu'na teşekkür etti.

Gölün bir dönem kuruduğunu ve içindeki nilüferler ve balıkların yok olduğunu kaydeden Bahçeci, şu bilgileri verdi: "Gölümüz doğal termal bir göldür ve tüm su tahlilleri de yapılmış, kısa sure içerisinde de nilüferleri, süs, zebra ve Japon balıklarıyla canlanarak eski haline gelmiştir. Biz de Kırşehir Belediyesi olarak bu alanı çocuklarımızın gönüllerince eğlenebileceği, gençlerimizin gelip sohbetler edebileceği, hanımlarımızın vakit geçirebileceği alan haline getirdik. Bunların yanı sıra Kütük Evi'ni tekrar restore ederek, gölümüzün etrafında yaptığımız iskelelerle, kamelyalarla, oyun parklarıyla, yeşil alanlarıyla, peyzaj çalışmalarıyla, kavşak düzenlemeleri ile kafe restoran haline getirdik ve halkımızın hizmetine sunduk."

Açılış nedeniyle düzenlenen yöresel yemek yarışmasında dereceye girenlere Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Vali Özdemir Çakacak, Milletvekilleri Abdullah Çalışkan, Muzaffer Aslan ve Esnaf Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk tarafından ödülleri verildi.

Ödüllerin verilmesinin ardından konuşma yapan Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, "Biz de topraklarımızda Ahilik, Türk, kültür ve geleneklerini devam ettiriyoruz. Yeni bir devlet olarak da Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Bugün bu güzel ortamda park açılışı ile belediyecilik anlayışının en iyi örneğini görüyoruz." şeklinde konuştu.

Yöresel yemeklerin sunulmasının ardından Hılla Gölü'ne 5 bin balık bırakılması ile açılış töreni son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber