Büyükçekme Belediyesi'nin halk akademileri göz dolduruyor

Büyükçekmece Belediyesi, mahallelerde ayrı ayrı merkezler oluşturarak eğitime yönelik binlerce kişiye eğitim veriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halk Akademisi projesi sayesinde vatandaşlar, yabancı dil, kuaförlük, bilgisayar ve biçki dikiş branşlarını öğrenerek meslek sahibi oluyorlar. Yaklaşık 100 ayrı branşta halka hizmet verdiklerini dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ?Halk Akademisinde verilen eğitimler sayesinde insanlarımız bir yandan eğitilirken diğer yandan da yararlı işler öğrenerek ev bütçelerine katkı sağlamaları için elimizden geleni yapıyoruz? dedi.

Halk Akademilerine vatandaşların büyük ilgi gösterdiğine değinen Başkan Akgün, özellikle maddi durumu iyi olmayan insanların ev geçindirmelerine imkân sağlayabilmek için fabrikalarla sık sık görüştüklerini söyledi.

Başkan Akgün, ?Belediyenin kapısından içeri adımımı atar atmaz insanların iş istekleri ile karşılaşıyorum. İnsanlarımıza yardımcı olabilmek için bölgemizdeki fabrika yetkililerini sık sık ziyaret ederek istihdam oranlarını artırmalarını kendilerinden rica ediyorum? dedi.

Hemen hemen her mahallede eğitim merkezleri açmak üzere kolları sıvadıklarını dile getiren Başkan Akgün, Kültür Müdürlüğü bünyesinde açılan Halk Akademisi Kurslarında her bir merkezde farklı birçok branşın olduğunu ve bu branşlarda birçok kursiyerin belgelerini alarak hayatlarında dönüm noktası oluşturduklarını ifade etti. Başkan Akgün, Belediye olarak Halk Akademisi'nde verdikleri eğitim branşlarına vatandaşların duyarsız kalmamalarını, şuanda kayıtların halen devam ettiğini, kayıt için vatandaşların Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Eğitim Merkezine giderek, kayıtlarını biran önce yaptırmaları gerektiğini belirtti.

Büyükçekmece Belediyesi Sanat Merkezinde; Takı Tasarım, Ahşap Boya, Brezilya ve Kurdela Nakış, Kumaş Üzerine Ebru, İğne Oyası, Mefruşat ve Kurdela Nakış, Mefruşat, Boncuk Nakışı, Tel Kırma ve Sarma, Seramik Kaligrafi Hat Sanatı, Çini Boyama, Kitre Bebek, Ahşap Üzerine Rölyef, Hat Üzerine Varak, Tel Kırma ve Kanaviçe, Biçki Dikiş ve Modelistlik, Etkin Takı, Kumaş Boyama, Örgü, Dekoratif Mum Yapımı, Deri İşlemeciliği ve Desen Çalışması, Tezhip, Davet Yemekleri, Nikah Şekerleri ve Süsleme Sanatı, Resim (Kırkyama), Antep İşi , Osmanlı Nakışı ve Gümüş Örgücülüğü.

Büyükçekmece Belediyesi Barış Manço Kültür Sanat ve Eğitim Merkezinde ise Halk Oyunları, Halk Müziği Korosu, Bale, Çocuk Korosu, Piyano, Bağlama, Keman, Klarnet, Kanun, Ud, Gitar, Kemençe, Tiyatro, Fotoğraf, Ritm, Latin Dansları, Modern Dans, Kabak Kemane, Pilates Step Aerobic ve Yan Fülüt braşlarında eğitim kursları için kayıtların halen devam ettiği söylendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber