Köy etkinliğinde birlik beraberlik mesajı verildi

Hatay'ın Hassa ilçesi Hacılar köyünde 5.Geleneksel Üzüm Festivali ve Kaynaşma Günü etkinlikleri düzenlendi. Şenliklerde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yöresel yemeklerin yapıldığı ve oyunların oynandığı köy gününde köylüler hasret giderdi. Hacılar Derneği adına konuşma yapan Ziya Yüksel, bir çatı altında toplanan köylülerle beraber hasret gidermenin sevinci ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, köyün ileri gelenlerini köyün eğitim, sağlık ve kültürel açıdan gelişmesi için katkı yapmaya davet etti.

Ardıçlı Belediye Başkanı Mustafa Köroğlu ise Hacılar Derneği yönetimiyle almış oldukları karar neticesinde Buluşma Günü ve Üzüm Festivali'ni birlikte yaptıklarını söyledi. Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu da " Birlik ve beraberlik örneği sergileyen Hacılar köylülerini kutluyorum. Bu tür etkinlikler insanlar arasında dayanışma ve toplum barışına önemli katkılar sağlıyor." dedi.

Hacılar Köyü 5.Geleneksel Üzüm Festivali ve Kaynaşma Günü, mehter takımının gösterisi, halk oyunları, deve güreşi ve en iyi üzüm yetiştiricisinin, oluşturulan komisyon tarafından belirlenmesi ile devam etti.

Gelecek yılın köy ağası seçilen Mustafa Şık da, geleneksel ağalık şalını ilk köy ağası Dr. İbrahim Kocacık'tan tespihini de Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu' nun elinden aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber