Japonya Büyükelçiliği ve Hüsnü Özyeğin Vakfı'ndan Tatvan'a çok amaçlı salon

Japon Büyükelçiliği ve Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından Bitlis'in Tatvan ilçesinde yapılan çok amaçlı salonun açılışı yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hüsnü Özyeğin Vakfı ve Japon Büyükelçiliği işbirliliği ile Kavar Havzası Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında yapılan çok amaçlı salondan, Tatvan ilçesi Kolbaşı, Yassıca, Düzcealan, Tokaçlı, Dibekli, Bolalan köyleri ve bağlı 5 mezra faydalanabilecek. Kolbaşı köyüne yapılan çok amaçlı salonun resmi açılışı, Japonya Büyükelçiliği Türkiye Ekonomi Müsteşarı Shinji Hıral'ın katılımıyla yapıldı.

Salonun açılışında konuşan Japonya Büyükelçiliği Türkiye Ekonomi Müsteşarı Shinji Hıral, solunun Kavar Havzası sakinlerine hayırlı olması temennisinde bulundu. Shinji Hıral, salonun 2010 yılı Japonya Dışişleri Bakanlığı uluslararası kalkınma yardımı ve Hüsnü Özyeğin Vakfı işbirliği ile Türkiye yerel projelere hibe yardımı desteğiyle 'Bitlis Kavar Havzası Yaşam Şartlarını Geliştirme Merkezi Projesi' kapsamında yapıldığını belirtti. Hıral, ?Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.? dedi.

Japonya'nın, uluslararası kalkınma yardımı kapsamında, bugüne kadar dünyada 138 ülkede yaklaşık 20 bin projeyi desteklediğini belirten Shinji Hıral, ?Türkiye'de ise 2000 yılından bu yana sağlık, kadın eğitimi gibi alanlarda olmak üzere toplam 23 proje desteklenmiş, 1 milyon 700 bin dolar tutarında hibe yardımı yapılmıştır.? şeklinde konuştu.

Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Korkmaz ise hayata geçirilen projelerin önemine işaret etti. Korkmaz, Bitlis genelinde kalkınma anlamında uygulanan en başarılı projelerin başında Kavar Havzası'nda hayata geçirilen kırsal kalkınma projesi olduğunu söyledi.

Bu tür projelerle kırsal bölgelerde daha hızlı ve olumlu gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Korkmaz, ?Kavar havzamızın kalkınması amacıyla bölgede birçok önemli ve başarılı projeye imza atan Hüsnü Özyeğin Vakfı'na ve bugün burada çok amaçlı salonun açılışını yapmak üzere ilimize gelen Japon Büyükelçiliği Türkiye Ekonomi Müsteşarı Shinji Hıral ve diğer üyelerine teşekkür ediyoruz. İnşallah bu tür projeler örnek olacak ve bu bölgeler daha değişik projelerle daha çok kalkınacaktır.? şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek, salonda incelemelerde bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber