Örnek Üniversitelilere MUŞVAK'tan burs sözü

Haber Giriş : 10 Eylül 2005 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün Örnek Üniversiteliler yardım bekliyor başlıklı haberimizi sizlerle paylaşmış ve Muş'un Yaygın Beldesi'nde üniversite okuyan ilk kız öğrencilerin yardım taleplerini iletmiştik. Bugün MUŞVAK'tan örnek üniversiteliler için burs sözü geldi.

Muş'un Yaygın Beldesi'nde "üniversite okuyan ilk kız öğrenci" unvanına sahip olan Zekiye Çalışıcı'dan sonra bu yıl üniversiteyi kazanan diğer kardeşleri Tuba ve Dilek Çalışıcı'ya Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı (MUŞVAK) tarafından burs sözü verildi.

Çiftçilik yapan ve 6 çocuğundan 3'ü üniversite öğrencisi olan Çalışıcı ailesiyle ilgili haberlerin basında yer almasından sonra bir açıklaması yapan MUŞVAK Genel Başkanı Mesut Rençber, öğrencilere burs vereceklerini söyledi. 9 Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi olan Zekiye'nin ardından Muğla Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği'ni kazanan Tuba Çalışıcı ve Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği'ni kazanan Dilek Çalışıcı'nın eğitimlerine destek vereceklerini açıklayan Mesut Rençber, "Gerçekten bir anda 3 üniversite öğrencisini okutmak bir aile için oldukça zor. Biz bu öğrencilerimize üniversiteyi bitirinceye kadar burs vereceğiz. Bu kızlarımız Yaygın'da üniversiteyi kazanarak bir ilki başarmışlardır. Onlara destek vermek en güzel hizmettir" dedi.

Çalışıcı kardeşlerin evraklarını hazırlayıp MUŞVAK'a müracaat etmelerinden sonra kendilerine okullarının açılmasından önce yolluk yardımında bulanacaklarını kaydeden Rençber, "Vakfımız okumak isteyip de maddi imkansızlıklar yaşayan gençlerimiz için hizmet etmektedir. Vakıf olarak okumak isteyen her gencimizin arkasındayız. Çocuklarımız yeter ki okusun. Biz imkanımız elverdiği sürece onların eğitimine destek vermek için çaba göstereceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber