Konya Ereğli, AB standartlarında süt üretim üssü olacak

Son yıllarda Avrupa Birliği (AB) standartlarında kurulan işletmelerle hayvancılık yapılan Konya Ereğli'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesindeki Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından hibe destekleri verilmeye başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü kırsal kalkınma uzmanları Mustafa Mangır ve Bülent Pehlivan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven'i ziyaret etti. Uzmanlar, Ereğli'de kurulan modern, standartlara uygun hayvancılık işletmelerinin son yıllarda kurulması ve artmasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. İlçede, büyükbaş ve küçükbaş olmak üzere 6 işletmeye 13 milyon TL civarında hibe desteği verildiğini ifade eden uzmanlar, gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü söylediler.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven de Ereğli'nin yıllardan beri başta süt hayvancılığı olmak üzere önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Özgüven, son yıllarda özellikle ilçeye bağlı Zengen beldesi başta olmak üzere, bölgenin adeta kendiliğinden hayvancılık organize bölgesi haline geldiğini söyledi. Özgüven, "Bu tür hibelerden daha fazla sayıda işletmenin yararlanması gerekir. Amacımız, Ereğli bölgesini AB standartlarında kaliteli, yüksek verimli ve sürdürülebilir bir üretim üssü haline getirmektir.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber