Haluk Koç: 'AYM'nin 4+4+4 ile ilgili kararı hukuki değil siyasidir'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Anayasa Mahkemesi(AYM)'nin, CHP'nin 4+4+4 ile ilgili yaptığı başvuruyu 'red' etmesini 'hukuki değil siyasi bir karar' olarak değerlendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne Belediye Başkanlığı'nı ziyareti sırasında CHP Genel Başkanı Yardımcısı Haluk Koç, bir gazetecinin kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen 'İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bazı hükümlerinin iptali ile ilgili CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvurunun red edilmesiyle ilgili soruyu cevaplandırdı.

Haluk Koç, sürecin 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumunla başladığını, referandumun kabul edilmesiyle tüm yüksek yargı organlarıyla beraber Anayasa Mahkemesi'nin yapısının da değiştirildiğini hatırlatan Koç, ?Gerek Cumhurbaşkanı'nın seçiminde gerekse TBMM'de basit çoğunlukla iktidar partisi kimi aday gösterirse üçüncü turda o seçilecek demektir. Anayasa Mahkemesi'nin bugünkü yapısı böyle bir oluşumla ortaya çıkıyor.? dedi.

Sayın Başbakan bir açıklamasında, 'Yargıya da gereken talimatı verdik' sözünü kullanmasının, Türkiye'de bir demokrasi ayıbı olarak herkesin hafızasında kazındığını dile getiren Koç, ?Bütün bunları birleştirdiğimiz zaman Anayasa Mahkemesi'nin bundan sonraki süreçte vereceği kararların hukuki değil, siyasi mülahazalarla verilmiş kararlar olacağı görülecektir. 4+4+4 Anayasa'nın temel ilkelerine, Tevhid-i Tedrisat dediğimiz eğitim birliği yasasına, Anayasa'nın giriş hükümlerindeki Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni tarif eden özelliklere aykırıdır. Bütün bunlar orada gerekçelendirerek gösterildi. 'Kararı hukuki değil siyasi bir karar' olarak yorumluyorum.? açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber