Kızılay Tatvan'da kan bağışı kampanyası düzenledi

Türkiye Kızılayı Derneği Güneydoğu Bölge Kan Merkezi, Bitlis'in Tatvan ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tatvan Yaşam AVM önünde kurulan kan bağış aracında başlatılan kampanyaya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Güneydoğu Bölge Kan Merkezi doktorlarından Nisa Şahintürk, vatandaşın yaptığı bağışlardan dolayı memnun olduklarını söyledi. Dr. Şahintürk, şöyle konuştu: "Güneydoğu Bölge Kan Merkezi olarak bölgede Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Ağrı ve Iğdır illerinin kan ihtiyacını karşılıyoruz. Buna bağlı olarak bu illerde de kan bağışı alıyoruz. Bu sene ikinci kan bağışı TIR'ı organizasyonu ile bir doktor ve 7 personelden oluşan bir ekiple, kan bağışı kampanyası yürütüyoruz. Bitlis ve ilçelerinde de kan bağışı kampanyası başlattık. Ahlat'ta kan bağışı topladık. Üç gün boyunca da Tatvan'da kan bağışı toplayarak diğer ilçelere geçeceğiz."

Kan vermenin sağlık açısından çok önemli faydalar sağladığını, düzenli kan veren kişilerde kalp krizi geçirme riskinin azaldığını ve kan hücrelerinin yenilendiğini açıklayan Dr. Şahintürk, bölgenin rakımının yüksek olması nedeniyle, özellikle erkeklerin yüzde 95'inde kan değerinin normal sınırların çok üstünde çıktığını ifade etti. Dr. Şahintürk, "Bu da kişide sık sık baş ağrısı, görmede bulanıklık, el ve ayaklarda yanma meydana getiriyor. Kan bağışı sayesinde insan hem rahatlıyor, hem de tanımadığı insanların hayatını kurtarıyor." diye konuştu.

Kan bağışında bulunan Veysi Tüzün bağışın önemine vurgu yaparak, herkese kan bağışında bulunma çağrısında bulundu. Kan vermenin hem sağlık açısından hem de insanlık açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Tüzün, ?Biz de bu bağışa katkıda bulunmak için arkadaşlarımızla kan bağışında bulunduk. İnşallah bu bağışımız yerini bulur.? ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber