11 yıllık bebek hasretlerini sona erdiren Damla Nur'la hacca gidiyorlar

Hac yolculuğunun heyecanı başladı. Gaziantep'ten kutsal topraklara hareket eden ilk kafiledeki 320 hacı adayı, Gaziantep Havaalanı'ndan Türk Hava Yolları'na ait uçak ile Suudi Arabistan'a gitti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hacı adayları arasında en dikkat çeken ise Damla Nur bebekti. Henüz 8 aylık olan Damla Nur, annesi ve babasıyla kutsal topraklara doğru yola çıktı. 11 yıl çocuk hasreti çektikten sonra Damla Nur bebeğe kavuşan Aynacı çifti, Allah'ın bir yıl içinde kendilerini iki kez mükafatlandırdığını söyledi.

Bebekleri Damla Nur ile birlikte hacca gitmenin çok farklı bir duygu olduğunu belirten Aynacı, bu duyguyu yaşamayı Allah'ın herkese nasip etmesini dilediğini ifade etti. Hasan Aynacı, eşi ile birlikte bütün zahmete katlanarak bebekleriyle birlikte hac vazifesini tamamlamak istediklerini dile getirdi. 11 yıldır çocuk hasreti yaşadıklarını belirten baba Hasan Aynacı, "Yıllarca çocuk özlemi çektik. Rabbim bu yıl bize ve Damla Nur'u nasip etti. Ayrıca biz 4 senedir hacca gitmek için bekliyorduk. O da Allah'ın izniyle bu yıl çıktı. İki sevinici birden yaşıyoruz. Rabbim bize bu çocuğun yüzü gözü hürmetine hac ibadetini nasip ettiğini düşünüyoruz. Allah herkese nasip etsin. Allah'a güvenerek, annesiyle birlikte haccını yaptıracağız. Rabbim bu yaştaki bu bebeğin hürmetine inşallah bütün hacıların haccını kabul eder." diyerek duygularını dile getirdi.

Son derece duygulu olduğu gözlenen anne Emine Aynacı ise çocuğuyla birlikte hacca gittiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Gaziantep Havaalanı'nda toplanan hacı adaylarını aileleri de yalnız bırakmadı. Adaylar yakınlarıyla vedalaşırken duygulu anlar yaşadı. 75 yaşındaki Ahmet Arslan, hac vazifesini yerine getireceği için çok mutlu olduğunu kaydetti. 6 senedir hacca gitmeyi bekleyen 64 yaşındaki Rahime Oruçtutan, çok heyecanlı olduğunu, diğer insanların da bu mutluluğu yaşamasını istediğini anlattı.

Gaziantep Hac Kafile Başkanı Hüseyin Hazırlar, kafilelerde çocukların olmasından büyük onur duyduklarını ifade etti. Hazırlar, "İnşallah Rabbim onların varlığı ile zorluklardan arınmış, kolaylıkla bir hac yapmayı sağlar. Çocukların dini inancının gelişmesinde, Allah inancının yerleşmesinde küçük yaşta hac ve umre ibadetinin çok önemlidir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber