Yargı mensupları, Başsavcı Uzun'a yapılan saldırıyı kınadı

Zonguldak'ta görev yapan yargı mensupları, terör saldırısı sonucu yaşamını yitiren Tunceli Ovacık Başsavcısı Murat Uzun'u anarak saldırıyı düzenleyenleri kınadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk olarak şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan yargı mensupları, daha sonra İstiklâl Marşı okudu. Anma törenine Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Zonguldak Barosu Başkanı Avukat İ. Kerem Ertme ile hakim, savcı ve avukatlar katıldı.

Adliye binası önünde toplanan yargı mensupları adına konuşan Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, ?Başsavcımıza sıkılan hain kurşunu toplumumuzun huzuruna, birlik ve beraberliğine sıkılmış bir kurşun olarak değerlendiriyor, hainlerin alçak saldırılarını kınıyoruz. Yüreğimizi yakan kor ateş dağlar kadar büyük olsa da ümitsizlik, karamsarlık, yılgınlık bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacaklardır.? dedi.

Terör saldırılarına inat birlik ve beraberliği bozmayacaklarını dile getiren Başsavcı Özbakır, şunları söyledi: ?Üzüntümüz büyük olsa da kalleşçe saldırılar karşısında eğilmedik, eğilmeyeceğiz. Gün ülkemizin kenetlenme, birlik ve beraberlik içinde olmasını sağlama günüdür. Gün aklın ve sağduyunun kişisel kin ve ihtiraslara galip gelme günüdür. Gün acıları paylaşarak küçültme ve adaletin gür ve sarsılmaz sesini duyurma günüdür. Yargı teşkilatımızın aziz şehidi; emanetin emanetimizdir. Varsa biz hakkımızı helal ettik, sen de bize hakkını helal et. Ruhun şad, mekanın cennet olsun.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber