Vali Demirtaş, Adıyaman'a kurulacak çardır kenti inceledi

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, ülkelerindeki katliamdan kaçan Suriyeliler için Adıyaman merkez Bebek Köyü'ne bağlı Maloğlu mezrasında yaptırılan çadırkentte incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Yardımcısı Murat Süzen'den çadırkentin son durumu ile ilgili bilgi alan Vali Mahmut Demirtaş, "Önümüzdeki günlerde yaklaşık 10 bin Suriyeli sığınmacıyı burada ikamet ettireceklerini belirterek, çadırkentte yapılan çalışmaları ve son durumu ile ilgili vali yardımcımızdan ve diğer ilgililerden bilgi aldım. İlimizde bütün kamu kurum kuruluşların desteği ile çalışmalar çok hızlı ve seri bir şekilde devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde ilimize gelecek olan yaklaşık 10 bin Suriye'li sığınmacıyı sorunsuz bir şekilde çadırkentte yerleştirilmesi için Valilik olarak yoğun gayret sarf ediyoruz." dedi.

Çadırkentte kurulacak olan Sahra Hastanesi, AFAD Yönetim Merkezi, Sığınmacı Kabul Salonu ve güvenlik birimlerinde incelemelerini sürdüren Vali Mahmut Demirtaş, alana kurulacak olan 2 bin çadırdan yaklaşık bin 200 adet çadırın kurulduğunu ve yapılan çalışmaların titiz ve eksiksiz bir şekilde yürütülerek bir an önce bitirilmesi için ilgili müteahhide ve yetkililere talimat verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber